Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Do Hradce míří divadelní i hudební festivaly, také tisíce skautů

Tenhle rok bude v Hradci Králové opět živo. Nebude chybět divadelní festival, Rock for People, Slavnosti královny Elišky, ale přijedou sem i tisíce skautů. Bude to pestrý rok!

Město Hradec Králové uskutečnilo během ledna pracovní jednání s více než třiceti pořadateli velkých kulturních akcí. Návštěvníky v celém letošním roce čeká pestrý program a více než pět desítek velkolepých událostí.

Právě venkovní akce, ať velké či menší festivaly, koncerty, gastro akce, ale i sportovní podniky jsou lákadlem pro turisty a přispívají k dobrému obrazu města. Proto chceme znát potřeby pořadatelů, a pokud to jde maximálně jim vycházet vstříc a nastavit vše tak, aby zejména účastníci a diváci měli z našeho města skvělý dojem,“ uvádí náměstkyně primátorky pro kulturu Ilona Dvořáková. S ohledem na to připravilo město tak jako v předchozích letech koordinační jednání, kde více než třicet organizátorů z kulturní i sportovní oblasti představilo své záměry a upřesnilo předpokládané počty účastníků, rozsahy záborů veřejných prostranství i například požadavky na případné úpravy vyhlášky o nočním klidu. „Cílem bylo upřesnění rozsahu akcí a termínů, také koordinace požadavků na dopravu, technické služby a majetek města. Diskutovali jsme také o zajištění bezpečnosti, na čemž se budou podílet odbor krizového řízení magistrátu města s městskou a státní policií,“ popisuje náměstkyně Dvořáková.

Kromě tradičních akcí jako jsou divadelní Regiony, Rock for People, Slavnosti královny Elišky, Královéhradcká nábřeží, se v letošním roce uskuteční například unikátní přehlídka exhibičních vystoupení čestných stráží armád několika zemí Drill Fest 2023, novinkou bude letecký festival „Legendy nebes“ i dva rodinné festivaly. „Velkou událostí pro naše město bude také setkání několika tisíců mladých skautů a skautek na Národním skautském Jamboree 2023, akce se bude konat začátkem května v Parku 360 a v centru města,“ doplňuje náměstkyně Dvořáková.

Kultura v Hradci Králové letos výrazně ožije, návštěvníci si budou moci v první polovině roku vybrat z pestré nabídky více než tří desítek akcí. Jejich přehled je k dispozici v tabulce uvedené níže. Jedná se o termíny venkovních akcí, které jsou platné k 31. lednu 2023, změna včetně rozsahu konání je možná.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook RfP

Štítky festival, Rock for People, Slavnosti královny Elišky, Hradec Králové, divadelní festival, kultura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Hradce míří divadelní i hudební festivaly, také tisíce skautů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.