Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Hradec Králové odmění nejlepší sportovce minulého roku

Jako každý rok i letos město připravuje ocenění nejvýznamnějších sportovců a osobností v oblasti sportu v Hradci Králové za rok 2022. Město obdrželo více než sedmdesát nominací od veřejnosti a sportovních kubů.

Ceny jsou udělovány v šesti kategoriích, pro děti a mládež jde o tituly Naděje královéhradeckého sportu v jednotlivcích a kolektivech, u dospělých pak Sportovec města, Sportovní kolektiv města, Síň slávy a Trenér/Trenérka. Slavnostní vyhlášení se uskuteční 13. března ve Filharmonii Hradec Králové.

„Hradec Králové je bezpochyby sportovní město a již dávno neplatí, že je to jen o hokeji nebo fotbalu. Čím dál více roste v našem městě popularita dalších sportů jako jsou basketbal, bojové sporty nebo třeba sportovní střelba. Můžeme se pyšnit řadou úspěšných odchovanců a reprezentantů jako tenistka Kateřina Siniaková, atlet Michal Desenský nebo střelec David Kostelecký. Uvidíme, jaké talenty oceníme letos,“ říká náměstek primátorky pro oblast sportu Miroslav Hloušek. Město nyní připravuje další ročník udílení cen, kde budou oceněni sportovci v šesti kategoriích.

Nejvíce nominací z celkového počtu sedmdesáti bylo v kategorii mládeže do 18 let Naděje královéhradeckého sportu – jednotlivci. Návrhy projednala odborná skupina složená ze zástupců města, sportovních novinářů a zástupců Královéhradecké unie sportu a budou předloženy sportovní komisi rady města. Na základě jejich doporučení pak po jednání v radě města rozhodne o oceňovaných zastupitelstvo. „S kolegy radními budeme diskutovat nejen o návrzích oceňovaných sportovců, ale také o navýšení jejich odměn. Jednotlivci doposud získávali šest tisíc korun, nyní bychom částku chtěli zvednout na deset tisíc. Pro kolektivy by se měla částka z původních 25 tisíc korun posunout až na 40 tisíc. Předpokládám, že doporučení k navýšení částek, které pomůže dalšímu rozvoji talentovaných a úspěšných sportovců, bude zastupitelstvo akceptovat a schválí je, “ doplňuje náměstek Hloušek.

Slavnostní vyhlášení nejúspěšnějších sportovců města za loňský rok se uskuteční 13. března ve Filharmonii Hradec Králové od 18 hodin. Událost město pořádá již od roku 2006, ocenění v minulosti získali například kanoisté Ondřej Karlovský a Jakub Jáně. Další úspěšnou sportovkyní je Kateřina Siniaková, která je mimo jiné i držitelkou Hradecké sportovní ceny. Mezi oceněnými z předchozích ročníků je také oddíl basketbalu Sokola Eliščino nábřeží, který měl prakticky každoročně úspěšné kolektivy v kategoriích dětí a mládeže.

Ohodnoť článek

Foto judohk.cz

Štítky Hradec Králové, sport, Filharmonie Hradec Králové, Kateřina Siniaková, Michal Desenský, David Kostelecký, Ondřej Karlovský, ocenění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové odmění nejlepší sportovce minulého roku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.