Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Parkovací dům na Zelené Louce nechceme, zní od některých obyvatel Trutnova. Město si za stavbou stojí

Před koncem loňského roku radnice v Trutnově představila návrh na vybudování nového parkovacího domu na sídlišti Zelená Louka. Má jít o reakci na průzkum, který mapoval nedostatky na sídlišti. Zásadně proti je však několik desítek obyvatel z Pampeliškové ulice. Podle jejich názoru parkovací dům zhorší kvalitu bydlení v okolních domech.

Město se pro stavbu nového parkovacího domu pro 155 aut rozhodlo na základě průzkumu. Z jeho výsledků je evidentní, že na sídlišti Zelená Louka aktuálně chybí zhruba 400 parkovacích míst. Vyrůst by měl hned vedle CityMarketu a v těsné blízkosti Pampeliškové ulice.  

„Ač jsme zástupcům bytových domů slíbili, že využívání parkovacího domu bude bezplatné, vlastníci se na domovních schůzích vyjádřili celkem jasně, ze 120 vlastníků hlasoval jeden pro, jeden se zdržel a 118 bylo proti výstavbě parkovacího domu s tím, že s parkováním v této lokalitě problém nemají,“ uvedl před časem v tiskové zprávě Michal Rosa (ODS), starosta města Trutnova.    

Podle bytového družstva nebyla zpracovaná žádná urbanistická studie, která by měla být součástí plánu revitalizace sídliště. Obyvatelé si zároveň stěžují, že jim nikdo z města nenabídl společné jednání.  

„Tvrzení, že užívání parkovacího domu bude bezplatné, je v naprostém rozporu s oficiálním požadavkem města, který v zadání studie parkovacího domu uvádí zcela jednoznačný požadavek, aby parkovací dům byl zpoplatněn,“ uvedl pro Hradeckou Drbnu Jaroslav Petřík, předseda bytového družstva. 

Zhruba stovka obyvatel se teď bude snažit o zastavení příprav parkovacího domu. Městu chtějí nabídnout spolupráci k vytvoření koncepčního přístupu. Bytové družstvo už dokonce zpracovalo návrh na vybudování parkovacích ploch v jednotlivých lokalitách sídliště.  

 „Respektujeme názor obyvatel zmíněných bytových domů, máme však odpovědnost i k obyvatelům navazujících ulic,“ uvedl starosta. Zároveň dodal, že konečné slovo o stavbě nového parkovacího domu na Zelené Louce budou mít zastupitelé.  

V současné době je v okolí Pampeliškové ulice 120 parkovacích míst. Po výstavbě parkovacího domu by se tento počet zvedl na 275. 

Ohodnoť článek

Foto Atelier Tsunami

Štítky sídliště, Trutnov, parkování, bytové družstvo, Michal Rosa, Jaroslav Petřík, ODS, Zelená Louka, parkovací, dům, stavba, odpor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Parkovací dům na Zelené Louce nechceme, zní od některých obyvatel Trutnova. Město si za stavbou stojí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.