Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Noclehárna v Hradci Králové byla v mrazivé noci zaplněná ze dvou třetin

Noclehárna pro lidi bez domova v Hradci Králové byla v mrazivé noci na dnešek zaplněná ze dvou třetin. Noc v noclehárně Domu Matky Terezy Oblastní charity Hradec Králové strávilo 62 lidí. Bylo to podobné jako v minulých dnech. Kapacita noclehárny je 90 míst. Teploty v krajském městě ráno klesly až pod minus deset stupňů Celsia,

Pouze jedna mrazivá noc podle ní zájem lidí bez domova o noclehárnu nijak významně nezvedla. Větší zájem by mohl být při v dalších dnech při pokračování mrazů. "Jednu noc nějak přečkali. A teď si řeknou, že už je to hodně a přijdou dnes nebo zítra," řekla vedoucí Domu Matky Terezy Dana Pechová. Meteorologové v hradeckém kraji čekají mrazivou noc s teplotami kolem minus deseti stupňů ještě v noci na středu. V dalších dnech by měly mrazy polevit.

V noclehárně Domu Matky Terezy je 30 lůžek pro muže, 20 lůžek pro ženy a ještě deset míst pro ženy k sezení. Na zimu je zřizovaná také noclehárna na hradeckém letišti, kde je pro muže 20 lůžek a deset míst k sezení. V Domě Matky Terezy muži v noci na dnešek kapacitu plně obsadili, žen noc strávilo 14. V noclehárně na letišti noc strávilo 18 mužů, 12 míst bylo volných.

Zimní kapacitu nocleháren o počtu 90 míst považuje charita pro Hradec Králové za dostatečnou. V období od dubna do konce listopadu funguje jen noclehárna v Domě Matky Terezy s kapacitou 30 lůžek pro muže a 15 lůžek pro ženy.

Bezdomovce v terénu v mrazivých dnech častěji kontrolují strážníci. "Přestože je hlídky opakovaně informují o možnosti využití služeb azylových domů, ne všichni mají zájem. Pravidla, která v těchto zařízeních platí, nejsou ochotni respektovat, a proto raději zůstávají venku," uvedla mluvčí hradecké městské policie Eva Kněžourová.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky ČR, počasí, sociální, mráz, charita, bezdomovci, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Noclehárna v Hradci Králové byla v mrazivé noci zaplněná ze dvou třetin  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.