Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V hradeckém kraji v loni živly způsobily škody za 117 milionů korun. Nejvyšší škodu má na kontě požár

Ani Královéhradecký kraj se v loňském roce nevyhnul škodám, které způsobilo počasí. Nejčastěji šlo o silný vítr nebo vichřici. Ta způsobila celkem 1 398 škod za 35 milionů korun. Dalších 15 milionů bylo třeba vynaložit na odstranění škod po povodních. Nejvyšší škody v hodnotě 45 milionů korun způsobil v 106 případech požár. Vyplývá to ze statistik Generali Česká Pojišťovna.

„Královéhradecký kraj se tak stal osmým nejohroženějším krajem. Nejvíce živly ničily ve Středočeském kraji s 8 404 škodami za 323 milionů korun, následuje Jihomoravský kraj s 4 512 škodami za 239 milionů korun a Moravskoslezský kraj s 3 706 škodami v úhrnu za 338 milionů korun,“ uvedl v tiskové zprávě mluvčí pojišťovny Jan Marek.  

Hasiči v Královéhradeckém kraji řešili například požár pily v Rokytnici v Orlických horách. Hořelo v polovině července a škoda se vyšplhala na 15 milionů korun. Podobné škody napáchal i požár průmyslového areálu v Novém Městě nad Metují. V srpnu způsobil desetimilionovou škodu.  

Ohodnoť článek

Štítky Královéhradecký kraj, požár, Generali Česká pojišťovna, Jan Marek, Středočeský kraj, Jihomoravský kraj, Moravskoslezský kraj, vítr, škoda, miliony, pojišťovna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V hradeckém kraji v loni živly způsobily škody za 117 milionů korun. Nejvyšší škodu má na kontě požár  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.