Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Lidé už se vrátili do domu v Trutnově, kde včera spadl kus stropu

Do domu v Trutnově, v němž se včera zřítila část klenby stropu ve sklepě, se mohli lidé vrátit. Rozhodl o tom statik s tím, že bistro v přízemí domu zatím zůstane zavřené. Hasiči z domu včera evakuovali 45 lidí. Většina z nich našla zázemí na městském úřadě.

Příčinou zhroucení klenby byl podle hasičů zřejmě dlouhodobý únik vody z teplovodu. "Případná opatření určená statikem si zajistí majitel domu. Hasiči činnost na místě nyní ukončují," řekla mluvčí hasičů Martina Götzová.

Ráno dostali hasiči hlášení, že na náměstí je cítit plyn. Při průzkumu zjistili únik u plynoměru v domě ve sklepě, kde se zřítil strop. Únik plynu poté plynaři zastavili. Podle místostarosty Tomáše Eichlera (Piráti) se zřítila část stropní klenby ve sklepě historického domu v rohu náměstí. Objekt, který je znám jako bývalý hotel Grand, dál slouží k bydlení. V přízemí je vietnamské bistro.

Část ubytovaných v domě podle Eichlera tvoří Ukrajinci ubytovaní prostřednictvím krajského uprchlického centra. Pro případ, že by byl objekt částečně nebo celý dočasně uzavřen, město chystalo pro obyvatele domu náhradní ubytování.

Kvůli havárii byla dnes pro auta uzavřena Havlíčkova ulice, která ústí do jižního rohu Krakonošova náměstí. Chodců se omezení netýkalo. Ještě dneska bude polovina ulice uzavřena.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky ČR, neštěstí, stavby, Trutnov, strop, statik

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé už se vrátili do domu v Trutnově, kde včera spadl kus stropu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.