Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Výtěžek Tříkrálové sbírky v hradecké diecézi je rekordních 25,8 milionu

V Tříkrálové sbírce na území Královéhradecké diecéze, která zahrnuje území Královéhradeckého, Pardubického a části dalších sousedních krajů, lidé darovali v lednu rekordních 25,8 milionu korun. Charity z vybraných peněz podpoří především služby pro nemocné a potřebné ve svých regionech. Část výtěžku půjde i na humanitární projekty v zahraničí.

"Do úředně zapečetěných pokladniček lidé darovali celkem 25,4 milionu korun. Dalších více než 435 tisíc korun činí bezhotovostní dary na účet sbírky a do on-line kasičky na www.trikralovasbirka.cz, do které je možné přispívat po celý rok," uvedla Jana Karasová z Diecézní charity Hradec Králové. 

Například Oblastní charita Hradec Králové z výtěžku Tříkrálové sbírky podpoří výstavbu lůžkového hospice ve Stěžerách a Oblastní charita Pardubice rekonstrukci prostor pro domácí hospic v Dražkovicích. V Hospici Anežky České v Červeném Kostelci na Náchodsku a v trutnovské Domácí hospicové péči výtěžek sbírky využijí na obnovu zdravotního materiálu a vybavení pro péči o těžce nemocné. Hospicovou péči podpoří například také v Poličce a Chrudimi. Na Náchodsku, Orlickoústecku, v Dolním Újezdě i v dalších oblastech použijí vybrané peníze na podporu charitní pečovatelské služby, která pomáhá seniorům a lidem se zdravotním postižením.

Loni darovali lidé v Tříkrálové sbírce v hradecké diecézi 21,1 milionu korun. Oblastní charita Hradec Králové měla loni výtěžek včetně on-line sbírky 1,6 milionu korun. Hradecká oblastní charita zajišťuje sbírku zejména na území okresu Hradec Králové.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Charita Olomouc

Štítky ČR, sociální, církve, charita, Královéhradecký, Pardubický

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výtěžek Tříkrálové sbírky v hradecké diecézi je rekordních 25,8 milionu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.