Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Královéhradecký kraj finančně podpoří divadelní festival i Rock for People

Královéhradecký kraj se chystá podpořit regionální kulturní akce, peníze poputují mimo jiné organizátorům Rock for People i Mezinárodního divadelního festivalu REGIONY.

Tradiční kulturní akce s trvalou záštitou Rady Královéhradeckého kraje se budou i v roce 2023 konat za významného finančního přispění kraje. Více jak 5,85 milionu korun kraj rozdělí pořadatelům 21 akcí, mezi které patří například REGIONY Mezinárodní divadelní festival, festival klasické hudby Za poklady Broumovska nebo mezinárodní festival Rock for People.

„Letos znovu podpoříme významné tradiční kulturní události konané na území našeho kraje. Všechny podpořené akce mají dlouholetou tradici, nadregionální renomé a všem právem náleží záštita Rady Královéhradeckého kraje na období 2022 až 2025,“ uvedla náměstkyně hejtmana pro kulturu a cestovní ruch Martina Berdychová.

Kraj mezi 21 žadatelů v roce 2023 rozdělí 5,85 milionu korun. Zhruba pětinu z celkové sumy obdrží prestižní Mezinárodní divadelní festival REGIONY, jehož hlavním pořadatelem je Klicperovo divadlo, který doplní také venkovní program pod širým nebem v režii neziskové organizace Kontrapunkt.

Významnou finanční podporu kraj uvolní také na 18. ročník mezinárodního festivalu klasické hudby Za poklady Broumovska, který se tradičně odehrává v desítce kostelů v okolí Broumova na Náchodsku.

Částkou 400 tisíc korun kraj podpoří populární festival Rock for People, který do krajské metropole každoročně přiláká desetitisíce návštěvníků všech generací.

V seznamu krajem podporovaných akcí pro rok 2023 chybí festival Open-Air Police Symphony Orchestra, který má rovněž trvalou krajskou záštitu. Akce se ale koná jednou za dva roky a na letošek tak organizátoři o podporu nežádali.

Ohodnoť článek

Foto rockforpeople.cz

Štítky Královéhradecký kraj, divadelní festival, Rock for People, festival, kulturní akce, Broumovsko, Martina Berdychová, Klicperovo divadlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Královéhradecký kraj finančně podpoří divadelní festival i Rock for People  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.