Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na Náchodsku skončily dvě dětské lékařky, situaci řeší starostové

Náchodsko trápí nedostatek lékařů pro děti a dorost. Loni tady skončily dvě dětské lékařky. Situací se už intenzivně zabývali starostové měst, zdravotnického holdingu a vedení Královéhradeckého kraje.

„Protože tato problematika se bezprostředně dotýká nás starostů, a to nejen v našem kraji, inicioval jsem aktivní řešení zejména na úrovni kraje a požádal jsem o společnou schůzku s hejtmanem Královéhradeckého kraje Martinem Červíčkem,“ uvedl starosta Náchoda Jan Birke.

„Řešení musíme hledat společně a jsem rád, že i všichni starostové (Náchod, Jaroměř, Hronov, Broumov, Meziměstí, Police n. M., Nové Město n. M., Červený Kostelec, Teplice n. M.) se dnešního jednání na KÚ za účasti náměstka pro zdravotnictví Zdeňka Finka, za Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje MUDr. Jiřího Řezníčka, ředitele Oblastní nemocnice Náchod RNDr. Bc. Jana Macha a jako zástupce pediatrů MUDr. Lukáše Eimera zúčastnili a přinesli do debaty s hejtmanem celou řadu konkrétních podnětů,“ upřesnil Jan Birke. 

Všichni se shodli, je to zásadní téma, které se musí aktuně řešit , a to systémově. "Dnes už nejsme v situaci, že by stačilo o tom jen hovořit, ale naší snahou je přimět Ministerstvo zdravotnictví ČR a zdravotní pojišťovny ke konkrétním krokům, které povedou ke stabilizaci v co nejkratším časovém horizontu. „Přetahování se“ o lékaře v rámci kraje nebo celé ČR nic neřeší. Dostupnost lékařské péče o naše děti je naší prioritou a zodpovědností! Bez systémového řešení (počínaje vzděláváním budoucích lékařů) v rámci celé ČR se však neobejdeme a bijeme tedy společně na poplach," dodal Birke.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky okres Náchod, lékař, Královéhradecký kraj, Jan Birke, Náchod, Česko, Jan Mach, Zdeněk Fink, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Oblastní nemocnice Náchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Náchodsku skončily dvě dětské lékařky, situaci řeší starostové  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.