Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Krkonoších připadlo až dvacet centimetrů prašanu, otvírají se další sjezdovky

V Krkonoších připadl čerstvý sníh, za poslední dny až dvacet centimetrů prašanu. Díky tomu se otvírají další sjezdovky a pouští další lanovky, třeba Protěž ve Skiresortu Černá Hora Pec.

Skiresort Černá Hora Pec nabízí ode dneška 33 km sjezdovek v pěti areálech na jeden skipas.  "Ode dneška jede i lanovka Protěž a upravená je tam sjezdovka, na které bude zítra, v pátek a v sobotu i večerní lyžování," řekl Hradecké Drbně šéf Skiresortu Petr Hynek. Díky tomu, že připadl nový sníh, tak můžou provozovatelé otevřít i sáňkařskou cestu.

Nejen lyžaři ale i turisté musí počítat dneska a zítra se silným sněžením a hlavně větrem, který může vytvářet i sněhové závěje a je pravděpodobné, že Horská služba zítra vyhláší třetí stupeň lavinového nebezpečí. Všem turistům radí, aby předem zjistili situaci, která v horách panuje a adekvátně se vybavili.

Sněžku dnes opět zasáhl vítr o síle orkánu, v nárazech dosáhl rychlosti přes 133 kilometrů v hodin. Hranice orkánu je 117,7 km/h. Vítr zastavil horní úsek lanovky na Sněžku z Růžové hory, lanovka může být v provozu do rychlosti větru 60 km/h, uvedli na webu vlekaři. Dolní úsek lanovky byl v provozu. 

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Skiresort Černá Hora Pec

Štítky Skiresort, sjezdovky, prašan, Protěž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Krkonoších připadlo až dvacet centimetrů prašanu, otvírají se další sjezdovky  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.