Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dvůr Králové bude rekonstruovat 90 let staré koupaliště. Pomoct má nová pracovní skupina

Dvůr Králové nad Labem chce rekonstruovat areál Tyršova koupaliště, které bylo otevřeno v roce 1933. Projekt radnice připravuje řadu let a v současnosti je to jeden z dlouhodobých cílů. Vedení města nyní vytvořilo pracovní skupinu, která bude mít revitalizaci na starosti.

„Skupina bude působit jako poradní orgán rady. Kromě radních a zastupitelů by v ní měli být také zástupci spolků a veřejnosti,“ uvedla na webu města mluvčí radnice Miroslava Kameníková.  

Radnice už oslovila zástupce plaveckého klubu, Sokola, Junáka, vodní záchranné služby nebo kanoisty. „Zároveň jsem k nominacím vyzval lídry opozičních volebních stran v zastupitelstvu a určitě oslovím i zástupce z řad veřejnosti,“ píše na webu místostarosta Vítězslav Šturma (Síla Dvora), který byl sestavením pracovní skupiny pověřen. 

Při přípravě zadání revitalizace Tyršova koupaliště může pracovní skupina využít také výsledků rozsáhlého dotazníkového šetření, které se mezi návštěvníky realizovalo v létě roku 2021. „Tehdy se zapojilo přes 700 respondentů a řada z nich nám během osobních setkání vyplnila také pocitovou mapu, případně vyjádřila své přání,“ dodává v tiskové zprávě starosta Jan Jarolím (ANO). 

Areál koupaliště už je zastaralý a nestíhá držet krok s požadavky návštěvníků. Těch v loňské sezoně přišlo zhruba 30 tisíc. Poslední větší revitalizace areálu se konala před 20 lety. Od té doby jsou nové pouze záchody a sprchy.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Milan Drahoňovský

Štítky Dvůr Králové nad Labem, koupaliště, revitalizace, Junák - český skaut, z. s., Jan Jarolím, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvůr Králové bude rekonstruovat 90 let staré koupaliště. Pomoct má nová pracovní skupina  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.