Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Hradci Králové vyhrál volby Petr Pavel. Babiše za sebou nechal o 20 procent

, aktualizováno 28. ledna 2023, 16:41

Druhé kolo prezidentských voleb v Královéhradeckém kraji vyhrál Petr Pavel. Například v Hradci Králové za sebou nechal Andreje Babiše o 20 procent. Budoucí prezident v našem regionu vyhrál i první kolo.

Petr Pavel získal v Královéhradeckém kraji celkem 59,97 procenta. Andrej Babiš od voličů v našem regionu získal 40,03 procenta. Volební účast v kraji dostala na 72,42 procenta.  

Konkrétně na Hradecku volilo generála Pavla 61,55 procenta lidí. K urnám dorazilo celkem 71,43 procenta lidí. Pavel vyhrál i ve všech ostatních okresech. Na Trutnovsku získal 62,28, na Náchodsku 60,52 , Rychnovsku 73,04 a na Jičínsku 73,33 procenta.  

 

Novým českým prezidentem byl zvolen generál ve výslužbě Petr Pavel. Ve finále porazil bývalého premiéra a předsedu hnutí ANO Andreje Babiše. Pavel získal více než 58 procenta hlasů. Dosavadní prezident Miloš Zeman, který bude ve funkci do 8....

Petr Pavel se stane teprve druhým prezidentem republiky, který byl zvolen v přímé volbě. První přímá volba se uskutečnila v roce 2013. Tenkrát si občané České republiky zvolili za prezidenta Miloše Zemana, který svůj mandát obhájil i ve volbě druhé. Znovu si budeme hlavu státu volit za pět let.  

Ohodnoť článek

Foto redakce Drbny

Štítky generál, Petr Pavel, volby, prezident, ČR, Hradec Králové, Královéhradecký, výsledky, národ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hradci Králové vyhrál volby Petr Pavel. Babiše za sebou nechal o 20 procent  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.