Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Prodejny, úřady i výrobny. Čtveřice mužů vykradla čtyři desítky objektů

Policie Královéhradeckého kraje obvinila organizovanou čtveřici mužů (35, 38, 40 a 43 let). Společně se vkrádali do prodejen, úřadů, výrobních závodů nebo restaurací. Kromě krádeží jsou obvinění i z poškození cizí věci. Způsobili škodu za více než milion.

„Klademe jim za vinu, že od konce listopadu 2022 do poloviny letošního ledna se vloupali v Královéhradeckém, Pardubickém a Olomouckém kraji do 38 objektů, odkud brali hlavně peníze, občas potraviny, alkohol či cigarety,“ uvedla na webu policie Iva Kormošová.  

Na ukradených věcech způsobili škodu za více než 30 tisíc korun. Na poškozených věcech je škoda téměř trojnásobná. Vyšplhala se na 870 tisíc korun. Policie uvedla, že v 18 případech se jim nepodařilo nic ukrást. Buď nic nenašli nebo je někdo vyrušil.  

„Jejich specifikem bylo, že před vloupáním nejdříve vypnuli hlavní elektrický jistič objektu, aby si usnadnili spáchání činu případným vyřazením zabezpečovacích a kamerových systémů objektu,“ uvádí Kormošová. Do objektů se dostávali skrze rozbité výlohy, vstupní dveře nebo vysklená okna.  

Nejmladšího ze čtveřice policie dopadla v polovině ledna na Orlickoústecku. Chytli ho přímo při vloupání do prodejny potravin. Aby nemohl kontaktovat své kamarády, skončil ve vazební věznici. Pro další dva si došla policie na Rychnovsko, poslední skončil v poutech na Šumpersku.  

„Osmatřicetiletý muž, který přesně před dvěma lety naposledy opustil brány vězení, kde si odpykal čtrnáctiměsíční trest za krádeže, putoval přímo do výkonu trestu, protože byl na začátku listopadu loňského roku odsouzen opětně za krádeže k ročnímu nepodmíněnému trestu odnětí svobody,“ dodává mluvčí Kormošová. Celé čtveřici mužů nyní hrozí trest odnětí svobody od jednoho roku do pěti let. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky Královéhradecký kraj, policie, krádež, Olomoucký kraj, Pardubický kraj, krimi, obvinění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prodejny, úřady i výrobny. Čtveřice mužů vykradla čtyři desítky objektů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.