Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

OBRAZEM: V Královéhradeckém kraji skončila Olympiáda dětí a mládeže. Nejvíce medailí mají domácí

V Královéhradeckém kraji skončil 20. ročník Olympiády dětí a mládeže, které se letos účastnilo zhruba 1700 sportovců. Pětidenní program byl ukončen slavnostním ceremoniálem ve Špindlerově Mlýně. Nejvíc medailí získal Královéhradecký kraj.

Královéhradecký kraj se zúčastnil celkem 67 závodů. Získal deset zlatých 13 stříbrných a 8 bronzových medailí. V celkovém pořadí 13 krajů a Hlavního města Prahy skončil na prvním místě s 252 body. 

Mezi zlatými medailisty je za náš region například Jan Beran, který kraj reprezentoval v akrobatickém lyžování. “Myslel jsem si na pětku, že vyhraju jsem fakt nečekal,” radoval se v cíli závodu Jan. Ke skicrossu ho přivedl kamarád z vesnice Jakub Pivnička, který aktuálně bojuje na Evropské olympiádě dětí a mládeže v Itálii. 

Dvě zlaté má i Simona Bubeníčková za běžecké lyžování. Stejný počet získala i Sheila Havrdová, která se věnuje lyžařskému orientačnímu běhu. Po dvou medailích získala i Natali Anna Machytková. 

Na druhém místě skončil Moravskoslezský kraj, na třetím Liberecký. Každý kraj získal alespoň jednu zlatou medaili. Výjimkou je Olomoucký kraj. Zlato nemá žádné, stříbro třikrát a bronz dvakrát. Skončil na posledním místě. 

Olympiáda dětí a mládeže v našem kraji proběhla na výbornou. Byli jsme svědky skvělých sportovních výkonů a viděli spoustu budoucích hvězd zimního sportu. Jsem moc rád, jaký ohlas má olympiáda mezi žáky škol, kteří ve velkém navštěvovali jednotlivá sportoviště i samotný Olympijský dům ve Špindlerově Mlýně. To byl i náš hlavní cíl, ukázat nejmladším generacím smysl sportu a motivovat je, aby se o sport více zajímaly a aktivně se mu věnovaly," řekl ČTK hejtman Martin Červíček (ODS). 

Olympiádu dětí a mládeže vystřídá světový pohár  

Olympiáda dětí a mládeže se konala v Nové Pace, Vrchlabí, Trutnově a také Špindlerově Mlýně. Právě zde vzniklo jakési olympijské město a centrum dění. Už v sobotu a neděli bude toto místo hostit světový pohár v alpském lyžování žen.  

PŘEHLED: Co potřebujete vědět před návštěvou světového poháru ve Špindlerově Mlýně?

Ženská elita světového lyžování se už poslední lednový víkend představí v Česku. Lyžařský areál Svatý Petr ve Špindlerově Mlýně bude hostit sportovní svátek v sobotu i v neděli. Během víkendu do Krkonoš zavítá tisíce fanoušků a turistů. Co je...

Největším strašákem je pro návštěvníky především doprava. Kromě parkovacích ploch přímo ve Špindlerově Mlýně se budou nechávat auta i na speciálně vybudovaných parkovištích a ve Vrchlabí. Odtud budou fanoušky zimních sportů svážet speciální autobusové linky. 

Světový pohár ve Špindlerově Mlýně se pojede 28. a 29. ledna. Na programu jsou dva slalomy v rámci světového poháru. Jde o náhradní slalom žen za zrušený závod Světového poháru v Záhřebu. Diváci se mohou těšit například na start americké lyžařky Mikaely Shiffrinové nebo české lyžařky Martiny Dubovské. Naposledy se jel světový pohár ve Špindlerově Mlýně v březnu 2019.  

Ohodnoť článek

Foto Czech team

Štítky Královéhradecký kraj, olympijské hry, Olympiáda dětí a mládeže, Špindlerův Mlýn, světový pohár, Jan Beran, Praha, Vrchlabí, ODS, Mikaela Shiffrinová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

OBRAZEM: V Královéhradeckém kraji skončila Olympiáda dětí a mládeže. Nejvíce medailí mají domácí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.