Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

V areálu nemocnice Náchod by mohla na podzim začít přestavba jednoho z pavilonů

V krajské nemocnici v Náchodě se ještě před zahájením druhé etapy její modernizace chystá přestavba jednoho z pavilonů, v němž vznikne nový urgentní příjem. Stavební práce by mohly začít na podzim. Pravděpodobný začátek prací na druhé etapě modernizace za více než 500 milionů korun je spojen s rokem 2024. K ceně přestavby pavilonu kraj informace nesdělil.

"Projektuje se, odhad vznikne na základě projektové dokumentace," řekl mluvčí hejtmanství Dan Lechmann. Druhá etapa modernizace náchodské nemocnice bude spočívat v demolici a následné výstavbě pavilonu E a v rekonstrukci pavilonu D. Díky druhé etapě přestavby nemocnice bude mít kraj veškerý provoz nemocnice v dolním areálu.

"Kraj připravuje druhou etapu modernizace Oblastní nemocnice Náchod, která umožní sestěhování zbývajících oddělení a provozů z horního areálu nemocnice do monobloku dolního areálu a dokončí tak celou koncepci modernizace nemocnice," řekl Lechmann.

Náchodská nemocnice spádově slouží pro více než 200 tisíc obyvatel, také proto kraj v posledních letech investuje nemalé peníze do její modernizace. V září 2020 dokončil první etapu modernizace za 1,4 miliardy korun bez DPH, při níž od dubna 2018 postavil dva nové pavilony J a K. Další prostředky šly na technické vybavení nových pavilonů.

Od léta 2022 funguje v areálu nemocnice nový parkovací dům pro více než 160 automobilů. Jeho výstavba stála 47 milionů korun bez DPH, investorem byl Královéhradecký kraj. Součástí projektu rozšíření parkovací kapacity v nemocnici byla kromě výstavby krytého parkovacího domu také rekonstrukce a rozšíření parkovací plochy v dolní části areálu u ambulantního pavilonu A. Parkoviště je v provozu od podzimu 2022.

Kraj má nemocnice v Trutnově, Jičíně, ve Dvoře Králové nad Labem a v Náchodě, pod který spadá i rychnovská nemocnice.

Kraj připravuje také modernizaci rychnovské nemocnice za více než 800 milionů korun, která by měla začít na jaře. Investice do nemocnic je dlouhodobým strategickým cílem kraje.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky ČR, správa, stavby, nemocnice, Náchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V areálu nemocnice Náchod by mohla na podzim začít přestavba jednoho z pavilonů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.