Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hotely a penziony ve Špindlerově Mlýně jsou na Světový pohár vyprodané

V lyžařském středisku Špindlerův Mlýn jsou hotely a penziony v termínu světového poháru ve slalomu žen 28. a 29. ledna vyprodané. K dostání jsou prakticky již jen lůžka z vrácených rezervací. Do Špindlerova Mlýna se Světový pohár vrací po čtyřech letech. Větší šance sehnat ubytování je v podhorském Vrchlabí.

"Zájem o světový pohár ze strany diváků je tradičně ohromný. Sehnat ubytování na víkend ve Špindlu je v tuto chvíli již obtížné," řekl starosta krkonošského střediska Martin Jandura.

Ubytovací kapacita ve Špindlerově Mlýně je podle zástupců radnice asi 16 tisíc lůžek, z nichž zhruba osm tisíc připadá na apartmánové domy.

V pátek a v sobotu se v ČR bude konat druhé kolo prezidentských voleb. "Občany, kteří se chystají volit ve Špindlerově Mlýně, bychom chtěli upozornit, že v sobotu 28. ledna bude z důvodu konání Světového poháru ve Svatém Petru omezen vjezd osobních aut do centra města. Volební místnost v městské knihovně, která je v centru, bude v tento den bezproblémově dosažitelná pěšky nebo skibusem," řekl Jandura.

Světový pohár bude ve Svatém Petru. Běžní lyžaři tam ale podle zástupců skiareálu o lyžování nepřijdou. Pro veřejnost bude ve Svatém Petru uzavřena jen dvojsedačka, kotvový vlek Hřiště a černá sjezdovka.

"Šestisedačka, červená a modrá sjezdovka budou v provozu," řekl Adam Svačina ze špindlerovského skiareálu. Lyžaři se dostanou do Svatého Petru skibusem nebo při využití lanovky Hromovka, kde budou také sjezdovky v provozu.

Ten, kdo si světový pohár nebude chtít nechat ujít, může do Špindlerova Mlýna přijet také jako jednodenní návštěvník. Motoristé se ale musí připravit na řadu dopravních omezení.

"Ideální příjezd do skiareálu bude přes Horní Mísečky, protože pokud se naplní parkovací kapacity ve Špindlerově Mlýně, policie bude příjezdovou silnici uzavírat, auta budou vracena na záchytná parkoviště u Vrchlabí, odkud budou moci návštěvníci využít kyvadlovou autobusovou dopravu," řekl Svačina. Více informací je na webu.

Ve Špindlerově Mlýně v areálu Svatý Petr se pojedou 28. a 29. ledna dva slalomy v rámci světového poháru. Jde o náhradní slalom žen za zrušený závod Světového poháru v Záhřebu. Diváci se mohou těšit například na start americké lyžařky Mikaely Shiffrinové nebo české lyžařky Martiny Dubovské. Naposledy se jel světový pohár ve Špindlerově Mlýně v březnu 2019.

Lyžařské středisko Špindlerův Mlýn patří k nejlépe vybaveným v ČR, nabízí 27 kilometrů upravených sjezdovek, snowpark a další atrakce. Tvoří jej pět částí: Svatý Petr, Medvědín, Horní Mísečky, Hromovka a Labská. V okolí jsou desítky běžkařských tratí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto WorldCup 2019

Štítky ČR, hotely, lyžování, sjezdové, Světový, Špindlerův Mlýn

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hotely a penziony ve Špindlerově Mlýně jsou na Světový pohár vyprodané  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.