Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Parkovacích míst bude dost, slibují pořadatelé Světového poháru ve Špindlerově Mlýně

Lyžařská esa se příští týden o víkendu sjedou do Špindlerova mlýna na světový pohár v alpském lyžování žen, pořadatelé finišují v přípravách. Všechny ujišťují, že parkovacích míst je dost, přímo ve Špindlu bude zdarma parkoviště P1, P2 i P3.

Největší akce nadcházející zimní sezóny ve Špindlerově Mlýně, Světový pohár v alpském lyžování, proběhne v areálu sjezdovek ve Svatém Petru. Akce naláká velké množství sportovních nadšenců, pro které je třeba zařídit pohodlný a bezpečný příjezd až do Špindlerova Mlýna, dostatečné plochy pro parkování a kyvadlovou autobusovou dopravu pro jejich dopravu z parkovišť. 

"Pro návštěvníky akce je připravena řada parkovacích míst. Provizorní parkování na určených úsecích silnice II/295 a na vybraných parkovištích bude pro návštěvníky zdarma. Mezi tato bezplatná parkoviště patří ve Vrchlabí parkoviště u fotbalového stadionu a ve Špindlerově Mlýne parkoviště P1, P2 a P3. Parkování na těchto určených plochách bude k dispozici od 6:30 do podvečerních hodin," uvádí pořadatelé na webových stránkách.

Především v místech, kde dochází k provizornímu parkování na pozemní komunikacích je potřeba striktně dodržovat časy, které budou vyznačeny na dopravním značení. V opačném případě dojde k odtažení vozidla. Návštěvníci, kteří budou chtít navštívit i sobotní večerní program akce by měli svá vozidla zaparkovat přímo ve Špindlerově Mlýně či ve Vrchlabí na silnici II/295 v úseku Vejsplachy. Od 6:00 budou moci návštěvníci zaparkovat svoje vozidlo na uzavřené části silnice II/295 ve Vrchlabí, mezi křižovatkou s ulicí Pražská po kruhový objezd u čerpací stanice Benzina. Odtud je do Špindlerova Mlýna zdarma doveze kyvadlová autobusová doprava.

K dispozici bude také parkování u nedalekého sportovního areálu Vejsplachy a pokud by došlo k zaplnění všech dostupných kapacit, také parkování na obchvatu města Vrchlabí. Zastávky kyvadlové dopravy jsou umístěny podél všech parkovacích lokalit, v docházkové vzdálenosti do 400m. Z důvodu úplné uzavírky úseku silnice II/295 bude vyznačena objízdná trasa pro projíždějící vozidla, vedená po místní komunikaci ulice Pražská a po silnici I/14 (ulice Valteřická).

Ohodnoť článek

Foto Profimedia

Štítky alpské lyžování, Špindlerův mlýn, Světový pohár, doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Parkovacích míst bude dost, slibují pořadatelé Světového poháru ve Špindlerově Mlýně  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.