Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vybavení odborných učeben v hradecké ZŠ Úprkova vyjde na 900 tisíc

Radní stotisícového Hradce Králové schválili zadávací podmínky na dodávku pomůcek pro odborné učebny v Základní škole Úprkova. Předpokládaná hodnota poptávaného vybavení je 900 tisíc korun bez DPH. 90 procent město získá z dotačních titulů. Novinářům to dnes řekli zástupci radnice. Vybavení odborných učeben bude navazovat na jejich stavební úpravy, které město zahájilo loni.

"Projekt podpoří výuku polytechnického a přírodovědného vzdělávání pro žáky především druhého stupně. Kvalitně vybavené učebny přispějí k rozmanitosti činností při hodinách a pomůžou i žákům se speciálními vzdělávacími potřebami," uvedla primátorka Pavlína Springerová (HDK).

Na seznamu pomůcek, které město výběrovým řízením zajistí, jsou mikroskopy, anatomické a jiné modely, pokusná sada obnovitelné energie, model čtyřdobého spalovacího motoru, sada pro fotosyntézu, meteostanice, ale i ochranné pomůcky a desítky dalších položek.

"Vysoutěženo by mělo být v průběhu dvou měsíců, instalace vybavení je plánovaná na konec letních prázdnin po dokončení rekonstrukce," uvedla mluvčí radnice Kateřina Rohlíčková.

V ZŠ Úprkova od loňského roku stavbaři rekonstruují učebny a škola získává i novou nástavbu celého patra s odbornými učebnami, které je potřeba vybavit. Díky rekonstrukci se výrazně rozšíří výukové prostory učeben fyziky, přírodopisu, chemie a informatiky.

"Stavební práce v ZŠ Úprkova by měly být dokončené v průběhu letních prázdnin, stávající školní rok proto musejí žáci druhého stupně absolvovat v budově bývalé školy v Lipkách v centru města," uvedla Rohlíčková.

Součástí rekonstrukce školy je také vysazení zeleně na střeše o rozloze 400 metrů čtverečních, která sníží odtok dešťových vod a přispěje k příznivějšímu klimatu v okolí. Na střeše nástavby bude i environmentální exteriérová učebna a nový výtah zajistí bezbariérový přístup do všech podlaží pavilonu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ZŠ Úprkova

Štítky ČR, správa, školy, stavby, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vybavení odborných učeben v hradecké ZŠ Úprkova vyjde na 900 tisíc  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.