Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jičín nechá zrekonstruovat jídelnu ZŠ Poděbradova. Vaří tisíc obědů denně

Vedení města se rozhodlo, že nechá zrekonstruovat a zmodernizovat školní jídelnu na základní škole Poděbradova v Jičíně. Radní schválili podmínky pro výběrové řízení. Jednou z nich je i cena. Odhadované náklady se dostanou na 10,5 milionu korun.

„Předmětem zakázky jsou stavební úpravy kuchyně, konkrétně úprava vnitřních dispozicí a modernizace technologie. Chystají se také kompletní výměna podlahového souvrství, úpravy navazujících konstrukcí a úpravy rozvodů a zařízení TZB. Instaluje se nový varný blok a upraví se umývárna provozního nádobí,“ uvedl mluvčí v tiskové zprávě radnice Jan Jireš.  

Podle města jde o jednu z nejdůležitějších investičních akcí letošního roku. Jídelna připravuje obědy pro studenty, personál školy i další organizace. Jde o nejvytíženější školní jídelnu, kterou město zřizuje. Denně vaří na tisíc obědů.  

V současné době je třeba vyřešit, jakým způsobem se podaří kompenzovat její výpadek během rekonstrukce. „Bude třeba zapojit více jičínských vývařoven,“ uvedl Jireš. Podpis smlouvy s dodavatelem zatím není stanovený, ale radnice požaduje, aby stavebníci kuchyni převzali nejpozději v dubnu. Vše hotové by mělo být do srpna.  

Ohodnoť článek

Foto congerdesign | Pixabay

Štítky jídelna, školní, vaření, rekonstrukce, oprava, Jičín, výběrové, řízení, gastronomie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jičín nechá zrekonstruovat jídelnu ZŠ Poděbradova. Vaří tisíc obědů denně  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.