Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kde přesně najdeme les Řáholec? Na historické otázky Jičína a okolí odpoví nový komiks

Regionální muzeum v Jičíně nechalo vyrobit speciální komiks, který je určený nejen pro turisty, ale také děti s rodiči. V něm čtenáře seznamuje s historií Jičína a jeho okolí. Na finální podobě komiksu se pracovalo víc než tři roky.

Knížka má rovných 470 stran a čtenář se v ní dozví například to, proč se město Jičín jmenuje právě Jičín. Dále jsou v ní zakomponované informace o tom, jak vznikl Zebín, kde leží Řáholec nebo to, jakým způsobem byla vysazena lipová alej spojující Jičín s Valdštejnskou lodžií. Zároveň jsou u jednotlivých příběhů vyobrazeny předměty ze sbírek jičínského muzea, které s nimi souvisí. 

„Komiks je skvělým počinem, který pomáhá popularizovat práci muzea a zároveň vzdělává malé i velké občany Královéhradeckého kraje v historii jejich okresu,“ okomentovala v tiskové zprávě publikaci náměstkyně pro oblast kultury Martina Berdychová (Východočeši). 

Autorem nápadu a textů jsou pracovníci jičínského muzea pod vedením ředitele muzea Michala Babíka. Výtvarnou formu si vzal na starosti Matyáš Prošek se svou manželkou Ladislavou. 

Ohodnoť článek

Foto Královéhradecký kraj

Štítky komiks, Jičín, publikace, Jičínsko, historie, zajímavosti, čtení, historie, Řáholec, název

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kde přesně najdeme les Řáholec? Na historické otázky Jičína a okolí odpoví nový komiks  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.