Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Hejtman hradeckého kraje Martin Červíček podpořil do druhého kola Petra Pavla

Hejtman Královéhradeckého kraje Martin Červíček (ODS) dnes podpořil pro druhé kolo prezidentských voleb generála ve výslužbě Petra Pavla. V prvním kole měl jiného favorita, který nepostoupil. ČTK o tom informoval v tiskovém prohlášení. Pavel se ve druhém kole voleb utká s expremiérem a šéfem ANO Andrejem Babišem.

Babiš je soupeř, který člověka motivuje, říká po vítězství v prvním kole voleb Petr Pavel

Petr Pavel se stal vítězem první kola prezidentských voleb. Získal 35,40 procent hlasů, ve druhém kole se utká s Andrejem Babišem (ANO), který získal 34,99 procent hlasů. Na tiskové konferenci ve svém volebním štábu se Petr Pavel po představení...

Bývalý vysoký představitel české armády a NATO Petr Pavel získal prvním kole 35,40 procenta hlasů. Babiše volilo 34,99 procenta voličů. "Očekával jsem podobný výsledek prvního kola," řekl Červíček.

Prezident má podle něj být člověk schopný vytvářet prostor pro kultivovanou politickou diskusi. Ten, jenž svou autoritu získal v průběhu svého života svými postoji a skutky. Někdo, koho by Červíček, jak uvedl, rád dal za příklad a inspiraci i svým dětem.

"Poté, co můj kandidát nepostoupil, chci v druhém kole podpořit toho, kterému budu chtít věřit, že je potenciálně schopen mandát prezidenta naplnit obdobným způsobem. A pro mne je to v tuto chvíli generál Petr Pavel," řekl Červíček.

Druhé kolo prezidentských voleb se koná 27. a 28. ledna. Současnému prezidentu Miloši Zemanovi skončí druhé funkční období 8. března.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto archiv Martina Červíčka

Štítky ČR, volby, prezident, ohlasy, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hejtman hradeckého kraje Martin Červíček podpořil do druhého kola Petra Pavla  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.