Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Lyžují Krkonoše i Orlické hory, i přes oblevu sníh drží

Na horách pokračuje zimní sezóna a i v tomhle týdnu se bude v Krkonoších i Orlických horách lyžovat. V úvahu přichází mimo jiné Skiresort Černá Hora Pec, Špindlerův Mlýn, Deštné i Říčky v Orlických horách.

Ve Skiresortu Černá hora Pec se lyžuje téměř na jedenácti kilometrech sjezdovek v pěti areálech, a to na Černé hoře, v Peci pod Sněžkou, v Černém Dole, Velké Úpě a Malé Úpě. Nejvíc kilometrů si stále drží Pec, a to osm. Místy je na trati i čtyřicet centimetrů sněhu. Jezdí lanovky Zahrádky a Hnědý vrch, vleky Javor 1,2 a Javořák. Večerní lyžování, lyžařský přejezd SkiTour a sáňkařská cesta jsou mimo provoz. Platí ceny vedlejší sezóny.

Sjezdovky ve Špindlerově Mlýně jsou sjízdné s částečnými omezeními a leží na ních 20 - 40 cm sněhu. Teploty se po celý den udrží lehce nad nulou a můžeme očekávat i sněhové srážky. Ve Špindlu si aktuálně zalyžujete v čase 8:30 - 16:00 hodin a kromě lyžování můžete vyrazit také na zážitkovou jízdu v rolbě. 

V Říčkách v Orlických horách měli ráno dva stupně nad nulou. Technický sníh na sjezdovkách odolává trvající oblevě, proto jsou stále otevřeny dvě sjezdové tratě, červená a černá, na kterých leží 10 - 30 cm sněhu. Otevřena je nadále také Bobíkova výcviková louka, kde můžete využít pohyblivý pás a koberec. Z přepravních zařízení je v provozu šestisedačková lanovka s bublinou, která vám poskytne dostatečný komfort při zhoršeném počasí. I tady platí ceny vedlejší sezóny. Skibus a parkování je zdarma.

V Deštném v Orlických horách jsou oba areály připraveny, modrá i červená sjezdovka. Vzhledem ke klimatickým podmínkám se až do odvolání lyžuje za ceny vedlejší sezony.

Ohodnoť článek

Foto Skiresort Černá Hora Pec

Štítky lyžování, zima, Krkonoše, Orlické hory, sjezdovky, skipasy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lyžují Krkonoše i Orlické hory, i přes oblevu sníh drží  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.