Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VIDEO: Během policejní honičky vyskočil řidič z jedoucího auta. Trik se mu nepodařil

S netradičním chováním řidiče si musela poradit policie v Jičíně. Dvaačtyřicetiletý recidivista se rozhodl, že hlídce ujede. Nakonec vyskočil z jedoucího auta a pokusil se utéct. Mezi tím, co se muž pokoušel o útěk, jeho auto najelo na šestasedmdesátiletého muže, kterému přejelo nohu. Recidivista nakonec skončil v poutech.

Hlídka si na kruhovém objezdu v Jičíně všimla automobilu Ford Mondeo. „V ulici Hviezdoslavova chtěli policisté vozidlo předepsaným způsobem pomocí výstražného světla a nápisu STOP zastavit, na což řidič nereagoval. Naopak zvýšil rychlost a v jízdě směrem do ulice Máchova nadále pokračoval,“ popisuje na webu policie mluvčí Eliška Pospíšilová

Z nepochopitelného důvodu se řidič rozhodl, že vyskočí z jedoucího vozu. To také udělal a dal se na útěk přes lávku a hráz rybníka Kníže. Jeden z policistů se za ním rozběhl. Po chvilce pronásledování muže dostihl, zpacifikoval a nasadil pouta.  

Po návratu k autu recidivisty se ukázalo, že vozidlo srazilo seniora, který u garáží doplňoval kapalinu do svého vozu. Jedoucí auto totiž narazilo do druhého, a to přejelo muži nohu. Nakonec skončil v péči lékařů.  

Recidivista byl v celostátním hledání  

Po lustraci zatčeného muže policisté zjistili, že se jedná o celostátně hledaného recidivistu. Navíc má několik vyslovených zákazů řídit motorová vozidla. Řidič byl podroben dechové zkoušce na alkohol. Ta vyšla negativně.  

„Přítomnost alkoholu vyloučili policisté provedenou dechovou zkouškou, orientační test na přítomnost omamných a psychotropních látek řidič odmítl, stejně jako lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu,“ uvedla policejní mluvčí.  

Muž bude obviněný ze spáchání přečinu maření úředního rozhodnutí a vykázání. V případě odsouzení může skončit až na dva roky ve vězení. „Případem se i nadále zabýváme, na základě výsledku lékařské zprávy staršího muže může dojít k rozšíření právní kvalifikace,“ uzavírá Kormošová.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, kontrola, pronásledování, Jičín, recidivista, auto, jízda, video, kuriozita

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Během policejní honičky vyskočil řidič z jedoucího auta. Trik se mu nepodařil  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.