Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hokejové šachy se odehrály mezi Mladou Boleslaví a Hradcem králové

HK a BK Mladá Boleslav se krátce po začátku nového roku domluvily na hráčské výměně, která potrvá do konce této sezony. V nových působištích se pokusí nastartovat Kelly Klíma a Jan Eberle.

Nová výzva je pro oba útočníky vítaným impulzem. Hokejové cesty dvojčat Klímových se podruhé v kariéře na nějaký čas rozejdou – Kelly nedokázal navázat na své loňské výkony, během nichž zapsal v základní části 19 bodů (8+11), letos zůstal daleko za očekáváními. Svými i vedení klubu. „Kelly a jeho agent opakovaně přišli s požadavkem na výměnu, jelikož Kelly nebyl dle jejich názoru spokojený se svým vytěžováním. Snažili jsme se této výměně vyhnout, ale v tuto chvíli chceme dát prostor Kellymu k určitému restartu. Ze dvou možností, které se v tomto týdnu objevily, jsme vybrali trejd za Jana Eberleho,“ hlásí generální manažer Aleš Kmoníček.

Třiatřicetiletý Jan Eberle je extraligou ostřílený forvard, na kontě má téměř sedm stovek utkání v dresech Kladna, Litvínova, Olomouce, Plzně a Mladé Boleslavi. Do paměti hradeckých fanoušků se zapsal převedším v loňském play-off, kdy Mountfieldu HK vstřelil během pěti utkání tři góly. „Honza je zkušený prověřený hráč, na kterého nemáme z loňského play-off vůbec dobré vzpomínky. Je to odolný útočník, jenž má výborný pohyb a je silný v osobních soubojích. Věříme, že nám svými dovednostmi pomůže a přinese do hry potřebný důraz,“ představuje novou akvizici hlavní trenér Tomáš Martinec.

Ohodnoť článek

Foto HCHK

Štítky Klíma, Eberle, hokej, extraliga, Hradec Králové, výměna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejové šachy se odehrály mezi Mladou Boleslaví a Hradcem králové  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.