Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dvůr Králové nad Labem bude vyměňovat pouliční osvětlení. Chce ušetřit peníze za energie

Radnice ve Dvoře Králové nad Labem chce vyměnit část pouličního osvětlení. Slibuje si od toho úsporu peněz za energie. Nejdříve musí radnice uspět v žádosti o dotaci, která by měla pokrýt dva miliony korun.

„Jednou z možností, jak ušetřit na výdajích za elektrickou energii, je právě výměna stávajících svítidel. K tomu dochází postupně, a to při obnově nebo rekonstrukci veřejného osvětlení v různých lokalitách města,“ uvedl v tiskové zprávě místostarosta Vítězslav Šturma. Na výměnu chce radnice využít peníze z ministerstva průmyslu.  

Žádost o peníze z dotace připravila radnice společně s technickými službami města Dvora Králové nad Labem. Na pomoc si pracovníci úřadu přizvali specializovanou firmu. „Žádat budeme o více než dva miliony korun na kompletní opravu veřejného osvětlení s tím, že stávající výbojková svítidla nahradíme novou a úspornější LED technologií,“ uvedl místostarosta.  

Dohromady by mělo být měněno devět stožárů a 274 svítidel. Jde především o ulice Bezručova, 5. května, Alešova, Březinova a Nádražní Pěšina. Nová světla budou i ve Zboží nebo Sylvárově. Podle informací radnice by po výměně mohlo město ušetřit 70 MWh. 

„Zda město finanční prostředky získá, bude známo ve druhé polovině letošního roku, k výměně svítidel by mělo dojít nejpozději do května 2024,“ uvedla mluvčí radnice Miroslava Kameníková.  

Ohodnoť článek

Foto pasja1000 | Pixabay

Štítky osvětlení, pouliční, Dvůr Králové, energie, dotace, úspora, cena, výměna, LED, světlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvůr Králové nad Labem bude vyměňovat pouliční osvětlení. Chce ušetřit peníze za energie  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.