Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Krkonošský národní park letos oslaví 60. výročí. Oslavy se budou konat celý rok

Krkonošský národní park (KRNAP) letos oslaví 60 let od svého založení. Oslavy se budou postupně konat prakticky od května až do konce roku. V rámci nich se budou konat koncerty v krkonošských městech, otevře se nové návštěvnické centrum a premiéru bude mít dokument o Krkonoších.

 „V letošním roce oslavíme 60 let od založení Krkonošského národního parku. 17. května 1963 se alespoň z části naplnila vize profesora Františka Schustlera, publikovaná v roce 1922, i plány pozdějších konzervátorů přírody, z nichž bych rád vytkl jméno Jindřicha Ambrože,“ uvedl v tiskové zprávě Robin Böhnisch, ředitel Správy Krkonošského národního parku. 

Oslavy šesti desítek let Národního parku budou probíhat prakticky celý rok. Například od května se budou v sedmi krkonošských městech konat zábavná odpoledne. Připravené budou hry pro děti a hudební koncerty.  

Oslavy vyvrcholí v pátek 19. května akcí ve Vrchlabí, kde se bude konat série koncertů s večerním videomappingem z historie Krkonoš a národního parku. Ten bude promítán na fasádu augustiniánského kláštera. Z něho se ještě letos stane návštěvnické centrum Krkonoš.  

„V rámci oslav 60. výročí připravuje Krkonošské muzeum Správy KRNAP v historických domcích na Náměstí Míru dočasnou výstavu prací fotografů Správy KRNAP a tradiční vrchlabské Večery pod kočkou letos budou zaměřeny na historii KRNAP,“ uvedl ve zprávě tiskový mluvčí parku Radek Drahný

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Krzysztof Dzwonek | Pixabay

Štítky KRNAP, Krkonoše, park, národní, výročí, akce, rok, 2023, přehled, oslava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krkonošský národní park letos oslaví 60. výročí. Oslavy se budou konat celý rok  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.