Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Při silvestrovských oslavách v hradeckém kraji byly menší požáry od pyrotechniky

Hasiči v Královéhradeckém kraji při silvestrovských oslavách zasahovali hlavně u menších požárů způsobených zábavní pyrotechnikou. Obešly se bez škod. Celkem hasiči za sobotu a prvních šest hodin Nového roku zaznamenali 37 událostí, což bylo o osm více než ve stejném období před rokem. V sobotu hasiči pomáhali v Krkonoších s pátráním po pohřešované ženě a jejím tříletém dítěti.

"Za sobotu evidujeme 21 událostí, z toho bylo pět požárů, tři dopravní nehody a 12 technických zásahů. Od půlnoci do dnešních 06:00 zasahovaly jednotky u 16 událostí, z toho bylo deset požárů," řekla mluvčí hasičů Martina Götzová.

Hasiči likvidovali především menší zahoření zbytků zábavní pyrotechniky, kontejnerů a dalšího odpadu. "Takto zasahovali pětkrát v Hradci Králové a dále například v Nové Pace, Kostelci nad Orlicí nebo Špindlerově Mlýně. Nedošlo k žádným škodám ani zraněním," řekla mluvčí. V Trutnově necelou hodinu před silvestrovskou půlnocí hasiči a zdravotničtí záchranáři zasahovali u muže, který na Úpském nábřeží spadl do řeky a topil se.

První zásahem hasičů v roce 2023 byl čtyři minuty po půlnoci výjezd ke srážce osobního auta se zvěří u Čermné nad Orlicí na Rychnovsku. "Uvnitř vozu byla zraněná osoba. Hasiči ji museli opatrně vyprostit na páteřní desce," řekla mluvčí. Poslední výjezd v roce 2022 měli hasiči v kraji v Hradci Králové k odpadkovému koši hořícímu od zábavní pyrotechniky.

Zhruba milionovou škodu způsobil v sobotu odpoledne požár garáže v Trutnově. Oheň zničil tři motocykly značky Harley-Davidson. V péči zdravotnických záchranářů skončil jeden člověk, který se nadýchal zplodin hoření. Příčinou ohně byla podle hasičů nedbalost.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky ČR, hasiči, policie, zdraví, zábava, Nový rok, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při silvestrovských oslavách v hradeckém kraji byly menší požáry od pyrotechniky  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.