Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

PŘEHLED: Otevírací doba obchodů během vánočních svátků. Na Štědrý den nakoupíme

Podle zákona o prodejních dobách nesmí velké obchody s plochou nad 200 metrů čtverečních během vánočních svátků prodávat. Výjimkou je dopoledne na Štědrý den. Jak budou mít jednotlivé obchody otevřeno do konce roku? Přinášíme stručný přehled.

Řetězec Albert na Štědrý den zavře všechny své obchody v Hradci Králové v 11:45. Od té doby bude mít zavřeno až do úterý 27. prosince. Výjimku mohou tvořit pouze menší obchody tohoto řetězce, které mohou mít otevřeno i na první a druhý svátek. Stejná otevírací doba platí i pro obchodní řetězce Globus a Kaufland.  

Už v 11:30 zavřou 24.prosince obchodní řetězce Lidl. Tesco bude mít otevřeno jen do 11:00. Obchodní domy společnosti Billa a Penny Market na Štědrý den neotevřou vůbec. I u těchto obchodů platí, že opět otevřou až v úterý 27. prosince po skončení vánočních svátků.  

Stejná pravidla platí i pro takzvané hobby markety a obchody s nábytkem. Například Baumax, Hornbach nebo Obi na Štědrý den zavřou přesně v pravé poledne. Obchodní domy IKEA pak neotevřou vůbec.  

Samostatným tématem je obchodní řetězec Makro, na který se nevztahuje zákon o prodejní době během svátků. Na Štědrý den bude mít otevřeno do 11:30. První vánoční svátek bude zavřeno. Na druhý svátek už bude obchod fungovat od 8:00 do 18:00. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Penny Market | Zdroj webové stránky obchodů

Štítky vánoční, svátky, Vánoce, otevírací, doba, obchody, ČR, Billa, Penny Market, Kaufland, Tesco, Štědrý den, čas, přehled

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

PŘEHLED: Otevírací doba obchodů během vánočních svátků. Na Štědrý den nakoupíme  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.