Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

POLITICKÁ KORIDA: Jak je nové vedení města spokojené s trhy, které naplánovalo to minulé?

Vánoční trhy v historickém centru Hradce Králové končí zítra odpoledne. Poprvé v historii bylo na Velkém náměstí, kam se vešlo přes stovku stánkařů, cirkusové šapito nebo podium. Letošní podobu vánočních trhů naplánovalo ještě minulé vedení města. Jak se akce líbila tomu současnému? Na to jsme se ptali v dalším vydání Politické koridy.

Otázka: Jak je váš zastupitelský klub spokojený s podobou vánočních trhů na Velkém náměstí v Hradci Králové? 

Odpovědi nejsou redakčně upraveny a jsou řazeny podle data a času doručení do redakce. Neodpověděli Jana Šandová (ANO), Adam Záruba (Změna pro Hradec) a Miroslav Hloušek (ODS). 


Pavel Vrbický (Piráti)

Trhy se nám líbí. Je to krok správným směrem. Přesto jsme rádi za podněty občanů a máme i pár vlastních návrhů, jak trhy do budoucna ještě vylepšit.

.

Pavlína Springerová (HDK a TOP 09)

Zastupitelský klub HDK/TOP 09 je s podobou vánočních trhů velmi spokojen. Jsme přesvědčeni, že vánoční trhy patří na Velké náměstí, které spoluvytváří důstojnou kulisu adventnímu času v našem městě. Konečně Velké náměstí ožilo kulturou, stánky a spokojenými lidmi.

Určitě si trhy po jejich ukončení vyhodnotíme a do dalších let vychytáme případné nedostatky, nicméně prozatímní reakce obyvatel či návštěvníků Hradec Králové jsou zásadně pozitivní, což nás velmi těší.

Jan Holásek (Rozvíjíme Hradec)

Vánoční trhy na Velkém náměstí jsou určitě krok dobrým směrem. Atmosféra hradeckých věží a celého Velkého náměstí je neopakovatelná. Do budoucna by bylo dobré přijmout další zlepšení, zejména trhy prodloužit do večerních hodin. Také bychom rádi bud v těsné blízkosti trhů nebo jinde v centru prosadili bruslení pro veřejnost, jako je to v jiných městech. Věřím, že možnost jít si třeba i s rodinou zabruslit do centra našeho krásného města, dát si k tomu svařák a koupit si nějakou drobnost na vánočních trzích ocení jak Hradečané a Hradečanky, tak obyvatelé okolních obcí a městeček.

Irena Němcová (SPD)

Trhy na Velkém náměstí se nepovedly – důvody. Blikající policejní auta na příjezdu navozují atmosféru katastrofy, nikoliv vánoční pohody, dochází i k blokaci celé křižovatky. Město zamezilo dostupnost služeb obchodníků a restauratérů. I podle vyjádření některých stánkařů a prázdných stánků, nešlo o povedenou akci. Chaoticky rozvržené a někdy i nevkusné stánky, vystavené elekto-rozvaděče a kabely. Přes rozházené konstrukce, hudební „stage“, zábrany a jiné objekty vidí lidé jen špičky věží. Město nemá podnikat akce, se kterými nemá zkušenosti a které končí velkou ztrátou.

Oznámkuj vánoční trhy v Hradci Králové:

Celkem hlasovalo530 čtenářů

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MMHK

Štítky vánoční, trhy, Hradec Králové, Velké náměstí, anketa, Vánoce, advent, známka, veřejnost, názor, zastupitelské, kluby

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

POLITICKÁ KORIDA: Jak je nové vedení města spokojené s trhy, které naplánovalo to minulé?  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.