Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Skončila rekonstrukce domova pro seniory ve Dvoře Králové. Klienti se vrátili do svých pokojů

V Domově důchodců ve Dvoře Králové nad Labem skončila kompletní rekonstrukce koupelen, kvůli kterým muselo 27 klientů do náhradního ubytování. Nyní se všichni mohli vrátit zpět. Za modernizace krajského domova důchodců hejtmanství zaplatilo 25 milionů korun.

K rekonstrukci zřizovatel přestoupil po havárii. Než se vše podařilo vyřešit, někteří z klientů strávili rok v úplně jiném prostředí. „Jsem ráda, že se vše podařilo a výsledek vypadá skvěle. Klienti, kteří se po roce vraceli do svých pokojů, jsou velmi spokojeni,“ uvedla v tiskové zprávě náměstkyně hejtmana Martina Berdychová (Východočeši).  

Během prací hejtmanství a vedení domova zařídilo náhradní ubytování v zařízení Vividus East ve Dvoře Králové. Jelikož senioři zůstali ve stejném městě, přestěhovalo se do nového zařízení i několik ošetřovatelů.  

Rekonstrukce trvala rok a spolkla 25 milionů korun  

Stavební práce začaly v únoru loňského roku. Než se vše dokončilo, uplynul jeden rok. Za tu dobu z krajské kasy zmizelo celkem 25 milionů korun.  

„Došlo ke kompletní výměně rozvodů, v obložení čtyřiceti koupelen jak na pokojích klientů, tak čtyř koupelen ve společných prostorech. Nové podlahy řemeslníci provedli již beze spár, což umožňuje lepší údržbu a zabezpečení nezbytných hygienických požadavků,“ uvádí náměstek Pavel Bulíček (Piráti). Všechny koupelny jsou nově vybavené LED světly. V pokojích i na chodbách jsou nové podlahy a snížené sokly.  

Domov důchodců Dvůr Králové nad Labem zajišťuje služby seniorům, kteří vyžadují zvýšenou pravidelnou péči o vlastní osobu z důvodu zhoršeného zdravotního stavu v důsledku vysokého věku. Obsluhuje zejména klienty z Královédvorska, o které se stará 41 pracovníků v přímé péči a dalších 17 se stará o stravování, zajištění provozu a úklidu.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Královéhradecký kraj

Štítky domov, důchodců, rekonstrukce, návrat, Dvůr Králové, oprava, koupelny, sociální, zařízení, Královéhradecký, kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skončila rekonstrukce domova pro seniory ve Dvoře Králové. Klienti se vrátili do svých pokojů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.