Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ve Dvoře Králové začala vánoční zoo. Safari Park nabídne prohlídky vyzdobeného areálu

Od této soboty se v Safari Parku ve Dvoře Králové nad Labem koná takzvaná vánoční zoo. Vánočně vyzdobený areál si mohou návštěvníci prohlédnout až do 2. ledna. Pracovníci zahrady umístili do celého areálu desítky svíticích dekorací ve tvaru zvířat.

„Brány Safari Parku budou mimořádně otevřené do 18:00,“ potvrdil v tiskové zprávě mluvčí zoo Michal Šťastný. Pavilony však zůstanou otevřené ještě déle.  

Kromě vánočně vyzdobeného areálu zahrada nabízí speciální zboží. Jde o vánoční ozdoby a šperky, které vyrobili místní komunity přímo v Africe. Peníze z nákupu putují zpět k ženám, které je vyrábějí. Jejich rodiny se díky příjmu mohou chovat ohleduplněji k životnímu prostředí a nemusejí za nejistým příjmem cestovat do větších měst. 

„Tradiční české Vánoce mohou díky ozdobám od afrických komunit dostat velmi netradiční nádech. Nákupem navíc každý přímo podporuje lidi ve složité životní situaci a pomáhá jim získat peníze na obživu,“ vysvětluje ve zprávě šéf mezinárodních projektů safari parku Jan Stejskal

V klasické části safari parku jsou největšími lákadly dvě mláďata levharta perského, tučňáci brýloví v průchozím výběhu a mnoho dalších zvířat. Do výběhů vycházejí běžně nosorožci, všechny šelmy, buvoli kaferští nebo zebry bezhřívé. K vidění v teple pavilonů jsou i sloni, žirafy, drilové, šimpanzi a další primáti, všichni plazi Vodních světů a Jedovaté Afriky nebo osádka Ptačího světa. 

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Safari Park Dvůr Králové nad Labem

Štítky Vánoce, Safari Park, zoo, vánoční, výzdoba, Dvůr Králové, zvířata, zahrada, akce, advent, tradice, pomoc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Dvoře Králové začala vánoční zoo. Safari Park nabídne prohlídky vyzdobeného areálu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.