Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dvůr Králové pošle sto tisíc na Ukrajinu. Pomůže Buštynu s nákupem generátorů

Radnice ve Dvoře Králové nad Labem rozhodla o další pomoci ukrajinskému partnerovi, kterým je od letošního roku Územní sdružení Buštyno na Zakarpatské Ukrajině. Uvolní sto tisíc korun na nákup generátorů.

„Poskytnutí financí na nákup generátorů pro naše partnerské město, jehož obyvatelé kvůli válečnému konfliktu nemají elektrickou energii, by mělo být z naší strany samozřejmé, proto jsem rád, že tuto pomoc zastupitelstvo odsouhlasilo,“ uvedl v tiskové zprávě starosta města Jan Jarolím (ANO). 

S prosbou o pomoc se ukrajinské sdružení obrátilo samo. A to už v polovině listopadu. Město je téměř bez elektřiny a tepla. Městečko Buštyno je centrálním bodem Buštynské hromady a jeho hlavním úkolem je zajistit zdroj elektřiny a zajistit teplo pro školy, úřady i zdravotnická zařízení. „Proto musíme mít k dispozici generátory,“ napsal ve svém dopise Ruslan Jančij

Samotnou žádost o finanční dar městu zaslala nezisková organizace Leader Projects, se kterou už město v minulosti spolupracovalo na zajištění materiální pomoci. Šlo o první měsíce válečného konfliktu. Organizace také nyní zajistí nákup generátorů a jejich dopravu na Ukrajinu. 

Ohodnoť článek

Foto MUDK

Štítky Dvůr Králové, pomoc, Ukrajina, generátor, Buštyn, partnerský, organizace, válka, solidarita

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvůr Králové pošle sto tisíc na Ukrajinu. Pomůže Buštynu s nákupem generátorů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.