Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zimní bundy do autosedačky nepatří, připomínají dopravní experti

Zima se nám rozeběhla naplno a opět se řidiči dopouštějí častého nešvaru. Tím jsou děti v zimních bundách v autosedačkách. Jenže tím je ohrožen jejich život. Řidiči si to buď neuvědomují, bojí se, že dítě nastydne nebo jsou líní dítě svléknout.

Ve vozidlech platí pravidlo, čím méně vrstev, tím lépe. „Zejména v zimním období dospělí často zapomínají na to, že by svou ratolest nikdy neměli zapínat do autosedačky v tlusté bundě nebo několika vrstvách oblečení, a to i když jedou krátkou vzdálenost. Aby dítě bezpečnostní pás chránil, musí být co nejvíce na těle.“ varuje Jan Polák, koordinátor bezpečnosti silničního provozu Libereckého kraje.

deální je auto před cestou nastartovat a trochu předehřát nebo mít ve voze připravenou deku. Pokud je dítěti chladno, po správném připoutání je nejjednodušší a bezpečné ho přikrýt. Pravidlo oblékání platí ostatně i pro dospělé. Bez příliš teplého oblečení se bude za volantem cítit lépe řidič i ostatní spolujezdci. „Zimní bunda značně omezuje v pohybu. Pás přes hladký povrch bundy může sklouznout a neudrží tělo tam, kde by měl. Nejlépe funguje, když ho máme na svém těle,“ říká Jan Polák. Pod pásem by neměly být umístěny žádné pevné nebo ostré předměty jako propisky, klíče, zapalovače apod.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Cybex

Štítky autosedačka, zima, cestování, zimní bunda, děti

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zimní bundy do autosedačky nepatří, připomínají dopravní experti  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.