Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Hradecká nemocnice vyměnila přístroj na diagnostické výkony v cévách

Fakultní nemocnice Hradec Králové naistalovala novou Angiografickou linku, která je v prostorách radiologické kliniky. Ta nahradí 11 let starý přístroj. Angiografické linky umožňují lékařům provádět veškeré intervenční i diagnostické výkony v cévním řečišti.

„Nové přístroje jsou vybaveny softwarovou technologií umožňující snížení dávek rentgenového záření o desítky procent při zachování kvality obrazu," uvedl v tiskové zprávě přednosta Radiologické kliniky Fakultní nemocnice Hradec Králové Antonín Krajina

Angiointervenční oddělení radiologické kliniky je umístěno v přízemí budovy Chirurgické kliniky. Navazuje na Kliniku urgentní medicíny, pracoviště výpočetní tomografie a také operační sály. Oddělení zajišťuje nepřetržitou službu. Toto angiointervenční oddělení úzce spolupracuje se všemi komplexními centry. Jsou zde například léčeni nemocní po cévní mozkové příhodě.   

„V této oblasti jsme spádoví pro celou oblast bývalých východních Čech, důležitá je rychlost poskytnutí specializované péče, díky těmto zobrazovacím metodám jsme schopni uzávěr diagnostikovat a uzavřenou mozkovou tepnu katetrizačními metodami včas zprůchodnit,“ uvedl vedoucí oddělení Krajina. 

Další velkou skupinou jsou nemocní s krvácením ať již traumatickým či spontánním. Nejčastější příčinou traumatického krvácení jsou autonehody, u spontánních to bývají prasklá mozková aneuryzmata, choroby zažívacího a dýchacího ústrojí, aneuryzmata hrudní a břišní aorty. 

Ohodnoť článek

Foto FNHK

Štítky Hradec Králové, nemocnice, fakultní, přístroj, cévy, vyšetření, modernizace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecká nemocnice vyměnila přístroj na diagnostické výkony v cévách  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.