Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

VIDEO: Matka pod vlivem vezla dvě malé děti. Nadýchala přes 2,5 promile

O řidičích pod vlivem alkoholu Hradecká Drbna píše pravidelně. Není jich málo. Tentokrát je tu řidička, která vezla ze školky a školy své dvě malé děti. Při silniční kontrole nadýchala 2,68 promile alkoholu v dechu.

„Policisté řidičce zakázali další jízdu a zadrželi řidičský průkaz, zároveň zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ uvedla na webu policie mluvčí Lucie Konečná. Kromě pokuty a ztráty řidičského průkazu ji hrozí jeden rok ve vězení.  

Policie v kraji se opět zaměřila na alkohol a drogy. Denně chytla šest řidičů pod vlivem

Poslední dobou to vypadá, jako by bylo řízení pod vlivem alkoholu nebo drog moderní. Policie v Královéhradeckém kraji se na tyto řidiče opět zaměřila. Za pět dnů chytla 19 řidičů pod vlivem alkoholu a dalších 12 u kterých zjistila požití drog.

Oproti loňskému roku evidují policisté o 45 procent více řidičů pod vlivem alkoholu a o 25 procent řidičů pod vlivem drog. „Všichni účastníci silničního provozu si musí uvědomit, že porušováním dopravních předpisů a stoupající agresivní jízdou není možno zajistit bezpečnost v silničním provozu,“ uvedla mluvčí.  

Už při překročení hranice půl promile začíná převažovat negativní vliv na lidský organismus. Člověk se stává apatickým, snadno upadá do depresí a je celkově v útlumu. Alkohol za volantem zvyšuje nejenom agresivitu a přeceňování řidičských schopností, ale má výrazný vliv na periferní vidění. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, alkohol, řidič, matka, děti, promile, video

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Matka pod vlivem vezla dvě malé děti. Nadýchala přes 2,5 promile  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.