Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Sníh komplikuje dopravu v Krkonoších a Orlických. Řidiči musejí opatrně

, aktualizováno 6. prosince 2022, 10:05

V Krkonoších a v Orlických horách v Královéhradeckém kraji v noci na dnešek sněžilo. Na nesolených horských silnicích zůstává sníh. V nižších polohách kraje pršelo se sněhem. Hlavní silniční tahy v kraji byly dnes ráno mokré a s opatrností sjízdné. V severovýchodní části kraje by dnes mohlo místy napadnout kolem pěti centimetrů mokrého sněhu, uvedli silničáři a meteorologové.

V Krkonoších napadlo asi pět centimetrů sněhu a pokrývka na hřebenech hor se pohybuje kolem 20 centimetrů. Na hřebenech hor byla ráno silná mlha a teplota minus čtyři stupně pod nulou. Na hřebeni Orlických hor přibyly dva centimetry mokrého sněhu, celkem má sněhová vrstva asi pět centimetrů, uvedla horská služba.

Teploty se dnes ráno v kraji při zatažené obloze pohybovaly od minus jednoho do plus dvou stupňů Celsia. Na horách bylo kolem minus dvou stupňů.

Dnes by mělo být v Královéhradeckém kraji zataženo až oblačno, na většině území se čeká občasné sněžení nebo sněhové přeháňky. Sněžit by mělo hlavně na horách. V nižších polohách by mělo pršet. Teploty by se měly pohybovat od jednoho do čtyř stupňů, na horách má být od minus dvou do plus jednoho stupně.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto blende12 | Pixabay

Štítky ČR, počasí, silnice, sjízdnost, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sníh komplikuje dopravu v Krkonoších a Orlických. Řidiči musejí opatrně  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.