Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hradecká nemocnice uspořádá Ježíškovu výzvu. Chce sehnat dárky pro své pacienty

Fakultní nemocnice Hradec Králové na prosinec zorganizovala takzvanou Ježíškovu výzvu. Cílem je získat dárky pro dospělé pacienty, kteří musí přes Vánoce zůstat v nemocnici. Zároveň se pro ně uskuteční vánoční koncert, který není určen pouze pro pacienty a personál, ale také veřejnost.

Dobrovolnický program Fakultní nemocnice Hradec Králové pro pacienty shání především drobné dárkové předměty, křížovky nebo osmisměrky. Ty bude možné odevzdat na pěší vrátnici nemocnice od 5. do 12. prosince.  

„Podobnou akci pořádáme poprvé, doufáme, že bude ze strany veřejnosti zájem a podaří se nám získat drobné dárky pro pacienty. My zajistíme zabalení dárků a jejich distribuci pacientům na vybraných odděleních,“ uvedla v tiskové zprávě koordinátorka dobrovolnického programu Blanka Vápeníková

8. prosince doplní sbírku dárku i vánoční koncert. Ten se bude konat v přízemí Pavilonu profesora Bašteckého. Na akci vystoupí Pěvecký sbor Laděníčko se sbormistryní Ladou Holaňovou ze ZUŠ Střezina v Hradci Králové. 

„Pořadatelé upozorňují, že v případě nepřiznivé epidemiologické situace může být koncert s ohledem na ochranu zdraví pacientů, personálu i návštěvníků zrušen,“ uvádí v tiskové zprávě mluvčí nemocnice Jakub Sochor.  

Ohodnoť článek

Foto Petr Roubíček

Štítky nemocnice, Ježíšek, dárky, pacient, hospitalizovaný, Vánoce, Hradec Králové, dobrovolníci, veřejnost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecká nemocnice uspořádá Ježíškovu výzvu. Chce sehnat dárky pro své pacienty  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.