Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Technické služby ve Špindlerově Mlýně má zmodernizovaný areál za desítky milionů

Zmodernizovaný areál technických služeb v největším krkonošském středisku Špindlerův Mlýn najede teď do plného provozu. Jeho přestavba začala koncem května 2020 a stála přes osmdesát milionů.

Stavební práce skončily v závěru srpna. Investorem je město Špindlerův Mlýn. "Technické služby měly provizorní zázemí po dobu prací nedaleko, na odstavné ploše za Hromovkou ve stavebních buňkách," řekl místostarosta Vladimír Staruch (Pro náš Špindlerův Mlýn)

Technika pro údržbu komunikací v horském středisku již vyráží z nového areálu. "Jsem velmi rád, že město má moderní areál technických služeb," řekl starosta Martin Jandura (Špindlerův Mlýn - Město s vizí).

Areál je v zátopové oblasti řeky Labe pod dosavadní úrovní terénu, proto byl terén zvýšen o více než jeden metr. Stavební práce zajistila společnost DCI Czech. Většinu původních objektů stavbaři odstranili. Modernizace areálu spočívala také ve vybudování zděné administrativní budovy, která je propojená se dvěma halami pro uskladnění techniky a materiálu. Haly vznikly v sousedství administrativní budovy, objekty jsou navzájem propojené, tvoří jeden funkční celek. Areál je oplocený, zabezpečený.

Zimní údržba komunikací a parkovišť stojí ročně špindlerovskou radnici zhruba 10 milionů korun. "Zimní údržba začala před 14 dny. V noci mrzne, technické služby jsou tak v plné pohotovosti. Vzhledem k novému energeticky šetrnému zázemí, a to i navzdory energetické krizi, počítáme, že by se náklady na zimní údržbu v začínající zimní sezoně neměly výrazně lišit od té minulé ," dodal Staruch.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Kateřina Kohoutová, Český rozhlas

Štítky ČR, správa, stavby, Špindlerův Mlýn

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Technické služby ve Špindlerově Mlýně má zmodernizovaný areál za desítky milionů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.