Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Řídil jsem po šesti letech, přiznal řidič policistům. Nadýchal 1,8 promile

V pořádném maléru je čtyřiatřicetiletý řidič červené Škody Fabia. Hlídka ho přistihla na Jičínsku. Během policejní kontroly skoro nezvládl mluvit. Nadýchal 1,89 a 1,73 promile alkoholu. Sám se přiznal, že nikdy neměl řidičský průkaz. Ale pokoušel se o něj.

Řidič se sice motal a pořádně mu nebylo rozumět, ale dechovou zkoušku zvládl na první pokus. „Tak kolik, kolik?,“ doptával se policistů ve videu. V prvním případě nadýchal 1,9 promile a požádal o lékařské vyšetření. Když se dozvěděl, že by ho musel sám uhradit, rozmyslel si to. Druhá zkouška ukázala 1,7 promile.  

„Pánové. Nebudete mi věřit, ale já jsem šest roků neřídil. A teď si to odnesu,“ říká řidič policejní hlídce. Následně se přiznává, že řidičský průkaz nikdy nevlastnil. Překvapení se dostavilo ve chvíli, kdy mu policisté sdělili podezření z trestného činu. Může až na rok do vězení.  

Druhý řidič pod vlivem alkoholu nadýchal 1,51 a 1,46 promile. Šlo o šedesátiletého muže, kterého policisté chytili v Husově ulici v Jičíně. „Tvrdil, že měl večer pouze pivo,“ uvedla na webu policistů mluvčí Eliška Pospíšilová. Ani on už v další jízdě nepokračoval. I jemu hrozí rok vězení.  

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky Jičínsko, alkohol, doprava, video, zákaz, řízení, promile, video, trestný, čin

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Řídil jsem po šesti letech, přiznal řidič policistům. Nadýchal 1,8 promile  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.