Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Vánoční stromy v Hradci, Jičíně, Náchodě i v Trutnově se rozzáří už tuhle neděli

V řadě východočeských měst se zítra rozsvítí vánoční stromy na náměstích. V některých k tomu budou i doprovodné programy. Vánoční strom rozsvítí kromě jiných třeba Hradec Králové, Trutnov i Jičín.

Hradec Králové má vánoční stromy ve městě dva, a to na Velkém náměstí a na Masarykově náměstí. Jedná se o smrky ztepilé. "Slavnostní rozsvícení vánočního stromu s kulturním programem se uskuteční první adventní neděli 27. listopadu na Velkém náměstí," uvedla mluvčí radnice Kateřina Rohlíčková. Vše začne v 16 hodin, nachystáno je i občerstvení. V 16:30 se pak slavnostně rozsvítí vánoční strom. Během dalšího týdne bude zahájen adventní program, v rámci kterého je připravena celá řada koncertů a zábavných představení pro děti. V pátek 9. prosince pak na Velkém náměstí začínají vánoční trhy. Kompletní přehled adventních akcí je k dispozici na webových stránkách www.vanocevhradci.cz.

Slavnostní nedělní odpoledne proběhne také v Jičíně. Lidé se můžou těšit na koncerty, proslov starosty a v pět hodin na rozsvícení stromu. O půl šesté večer Biograf Český ráj uvede předpremiéru nové české pohádky založené na staré slovanské mytologii Největší dar.

I v Trutnově si můžete dát svařák s přáteli a vychutnat si poprvé vánoční atmosféru. Odpoledne tady budou na náměstí stánky, koncerty i pohádková světelná show. Slavnostní rozsvícení vánočního stromu proběhne ve čtvrt na šest. 

Také Náchod všechny srdečně zve na slavnostní rozsvícení vánočního stromu, které se uskuteční zítra v 17 hodin na Masarykově náměstí. Od 17.30 hodin zazní v kostele svatého Vavřince díla barokních houslistů v podání sólistů Jiřího Sycha (barokní housle, Filipa Dvořáka (cembalo) a souboru FlautiNa ZUŠ Náchod.
 

Ohodnoť článek

Foto Statutární město Hradec Králové

Štítky Hradec Králové, Jičín, vánoční strom, výzdoba, Vánoce, rozsvěcení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vánoční stromy v Hradci, Jičíně, Náchodě i v Trutnově se rozzáří už tuhle neděli  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.