Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

I náchodská radnice se na trojkové výročí svobody a demokracie zahalila do národních barev

Řada východočeských měst si připomněla 33. výročí Sametové revoluce. V Náchodě hořely svíčky a radnice se zahalila do trikolóry jako poděkování všem, kdo bojovali za svobodu a demokracii.

Sametová revoluce z roku 1989 nám přinesla obrovské výzvy a možnosti, a současně odnesla minulost, na kterou ani náchodská radnice nechce zapoměnout. I letos tento státní svátek uctili spolu se zástupci místní organizací Konfederace politických vězňů představitelé města Náchoda. Pietního aktu se včera dopoledne zúčastnili starosta Jan Birke, místostarostové Jan Čtvrtečka, František Majer a Milan Vik a další radní a zastupitelé.

Květiny a zapálené svíčky u pomníku umučeným vězňům v blízkosti budovy okresního soudu, u morového sloupu sousoší Nejsvětější Trojice na Masarykově náměstí a také u busty T. G. Masaryka před budovou radnice symbolizují souznění s demokratickými hodnotami a nutností je dodržovat.

"V podvečer, přesně v 17 hodin a 11 minut se navíc rozsvítila budova radnice na Masarykově náměstí v barvách trikolóry," uvedla mluvčí radnice Nina Adlof. Tato světelná pokoukaná je symbolickou podporou svobody a demokracie a poděkování těm, kteří za ni bojovali.

Ohodnoť článek

Foto Město Náchod

Štítky 17.listopad, připomínka, Náchod, radnice, Birke, demokracie, Sametová revoluce, Jan Birke, Jan Čtvrtečka, František Majer, Tomáš Garrigue Masaryk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

I náchodská radnice se na trojkové výročí svobody a demokracie zahalila do národních barev  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.