Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Muž na Hradecku podle policie ukradl z rodinných domů věci téměř za milion

Policie dopadla muže, který je podezřelý z vloupání do osmi rodinných domů na Královéhradecku. Za 1,5 měsíce způsobil škodu téměř 900.000 korun. Kradl hlavně šperky, peníze a hodinky. Policie dvaapadesátiletého cizince z jedné ze zemí EU obvinila z krádeže, porušování domovní svobody a maření výkonu úředního rozhodnutí. Kriminalisté ho viní také z toho, že vnikl na tři oplocené pozemky, které sice prohledal, ale nic z nich neodnesl. Po muži bylo vyhlášeno celostátní pátrání.

"Z evidencí policisté zjistili, že v rejstříku trestů má obviněný muž sedm záznamů a že na konci roku 2020 naposledy opustil brány vězení, kde si odpykal čtyřletý trest za majetkovou trestnou činnost. Navíc mu byl uložen sedmiletý trest vyhoštění z ČR," řekla policejní mluvčí Iva Kormošová.

Podle policie byl také v polovině července odsouzen za maření výkonu úředního rozhodnutí ke 14 měsícům do vězení, kam ale nenastoupil. "Proto nyní putoval přímo do výkonu trestu. Pokud ho soudce uzná vinným, může mu pobyt ve vězení prodloužit až o dalších pět let," dodala Kormošová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky ČR, kriminalita, krádež, Hradecko, policie, Královéhradecký kraj, Evropská unie, věznice, Česko, rodinný dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž na Hradecku podle policie ukradl z rodinných domů věci téměř za milion  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.