Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

OBRAZEM: Jak to vypadá na fotbalovém stadionu v Hradci Králové?

Fotbalisté, fanoušci i místní obyvatelé čekají několik let na nový fotbalový stadion v Hradci Králové. Jeho stavba je v plném proudu a vše by mělo být dokončené v červnu příštího roku. Nová aréna bude splňovat požadavky pro mezinárodní utkání, během kterých se na tribuny vejde až 9,3 tisíc lidí. Podívejte se, jak to na stadionu aktuálně vypadá.

V současné době vypadá stadion stále jako jedno velké staveniště. Na budoucí ploše je několik jeřábů, suť, stavební stroje a materiál. O velikosti celé arény si čtenáři mohou udělat představu díky téměř dokončeným tribunám, které už mají své tvary a čekají na osazení sedačkami. Stadion je však stále bez lízátek, která prošla rekonstrukcí. 

Svou budoucí podobu a cihlové stěny už pomalu dostává i hlavní tribuna. V jejich útrobách najdou zázemí hráči, novináři i VIP hosté.  

Hradecká aréna bude podle architekta Vymetálka lepší než Eden

Nový multifunkční stadion v Hradci Králové roste každý den jako z vody. Hotovo by mělo být na konci června příštího roku. Podle strůjce projektu architekta Tomáše Vymetálka by tohle dílo mohlo předčít stadion v Edenu.

Jak bude fotbalový stadion vypadat?  

Současný návrh počítá s tím, že zápasy bude sledovat až osm tisíc lidí v hledišti. V případě nutnosti je možné přidat i dalších 1,3 tisíc míst. Řada místních také ocenila, že návrh počítá se zachováním takzvaných lízátek. Jde o speciální osvětlení, které má v Hradci Králové svojí tradici. 

Právě lízátka budou jedinou vzpomínkou na starý stadion. Ten starý se kompletně zdemoluje a na jeho místě vyroste úplně nová sportovní aréna. Zajímavostí je, že kolem celé budovy stadionu bude natažena 300 metrů dlouhá atletická dráha. Další běžecká dráha pak bude v osvětleném tunelu přímo pod tribunami. Na stadionu bude k dispozici i šest tělocvičen, občerstvení a sedm víceúčelových sálů. 

Radnice počítá s tím, že kromě sportovních událostí bude nový stadion hostit i například kongresy, trhy a kulturní akce. Podle dřívějšího vyjádření primátora se během hudebního vystoupení vejde na stadion až 25 tisíc lidí. Jak bude takový festival vypadat ukazuje i jedna z připravených vizualizací. 

Na stadionu bude celkem 12 skyboxů, z toho dva budou velkoprostorové. Součástí nové stavby bude i amfiteátr do kterého se vejde až 1,5 tisíc lidí. Samotný stadion pak nabídne i ubytování. Celkem zde bude moct přespat až šest desítek lidí. 

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zdeněk Puš | MMHK

Štítky stadion, fotbal, Hradec Králové, Malšovice, FOTO, stavba, lízátka, západní, tribuna, nosný, pilíř, atletický, aréna, multifunkční, fotbalový stadion, lízátko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

OBRAZEM: Jak to vypadá na fotbalovém stadionu v Hradci Králové?  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.