Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Křižovatka Fortna v centru Hradce Králové se řidičům otevře v týdnu před Vánoci

Křižovatka Fortna by se měla řidičům otevřít v týdnu před Vánoci. V současné době ji můžou využívat pouze složky záchranného systému a také městská hromadná doprava. Nově zde vznikla okružní křižovatka a přestupní terminál. Přestavba křižovatky vyšla radnici na 63,6 milionu korun.

Křižovatku začnou řidiči využívat i přesto, že práce na ní nebudou kompletně hotové. „Bude třeba ještě několik dalších měsíců řešit administraci stavby, dopracovat doklady a podobné formality,“ uvedl v tiskové zprávě náměstek Jiří Bláha (ODS). Až do ledna tak prakticky zůstane ve zkušebním provozu. 

V současné době už je hotová většina stavebních prací. Stále však chybí dodláždit několik chodníků a umístit lavičky nebo odpadkové koše.  „V těchto dnech také probíhá výsadba zeleně. Během příštích týdnů budou na svá místa umístěny nové přístřešky autobusových zastávek,“ doplňuje náměstek Bláha. S otevřením křižovatky i pro osobní dopravu se spustí i provoz nových autobusových zastávek. 

Kromě křižovatky opravou prošel i Moravský most v těsné blízkosti. Nový je povrch vozovky, chodníky i nátěr na zábradlí. Další novinkou jsou ochranné sítě pod mostem, které mají zabránit znečistění od holubů. I most se otevře společně s křižovatkou.  

Za přebudování křižovatky tvaru T na vnitřním okruhu Hradec Králové radnice zaplatila 63,6 milionu korun včetně DPH. „Velkou část financí se ale podaří pokrýt z dotace, a to z Integrovaného regionálního operačního programu prostřednictvím ITI Hradecko-pardubické aglomerace. Dosáhnout by mohla až 43 milionů korun,“ uvedla ve zprávě mluvčí magistrátu Kateřina Rohlíčková.  

Ohodnoť článek

Foto MMHK

Štítky Fortna, křižovatka, kruhový, objezd, rekonstrukce, prostranství, přestavba, MHD, cyklista, pěší, doprava, okruh, Hradec Králové, Vánoce, Jiří Bláha, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Křižovatka Fortna v centru Hradce Králové se řidičům otevře v týdnu před Vánoci  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.