Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Z krádeže bývalého zaměstnance usvědčila kamera. U policie má šest záznamů

Zloděj se vloupal do jedné ze společnosti na Rychnovsku. Dírou v plotě se dostal do areálu odkud odnesl nářadí za víc než čtvrt milionu korun. Z lupu se dlouho neradoval. Díky kamerovým záznamům se ho policistům podařilo najít do dvou dnů.

„Pachatel vnikl do areálu dírou v drátěném plotu. Do haly se dostal vypáčením zámků. Následně vzal rázový utahovák a baterie v celkové hodnotě 300 tisíc korun. Další škoda vznikla na zařízení, ta je odhadnutá na 18 tisíc,“ uvedla na policejním webu mluvčí Iva Kormošová.  

Díky kamerovým záznamům se muže podařilo spojit s cyklistou, kterého hlídka kontrolovala na výjezdu z Rychnova nad Kněžnou směrem na Javornici. Pak už to šlo rychle. V evidenci má šest záznamů, které nasbíral především za krádeže. Z vězení byl propuštěn teprve před dvěma lety. Ve společnosti navíc pracoval, ale kvůli nespolehlivosti ho vedení vyhodilo.  

„Pak už bylo otázkou času podezřelého muže najít. To se policistům podařilo hned následující den,“ uvedla mluvčí. Ve hře je opět vězení. Za mřížemi může skončit na rok až pět let.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa

Štítky policie, krimi, krádež, Rychnovsko, nářadí, trestaný, recidivista, okres Rychnov nad Kněžnou, Rychnov nad Kněžnou, Javornice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z krádeže bývalého zaměstnance usvědčila kamera. U policie má šest záznamů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.