Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Řidič kamionu odmítl kontrolní vážení. Na místě dostal pokutu za sto tisíc korun

Od nového roku mají policisté možnost udělit vyšší pokuty řidičům, kteří řídí přetížená auta. Stejně tak i těm, kteří kontrolní vážení odmítnou. Navýšena byla na sto tisíc korun. Tuto část nyní vyfasoval řidič na Trutnovsku.

„Trutnovští policisté si při dohledu nad silničním provozem vytipovali vozidlo, které bylo zřejmě přetížené. Řidič policisty následoval, ale kontrolnímu vážení se odmítl podrobit,“ uvedla na webu policistů mluvčí Lucie Konečná. Kromě pokuty mu hlídka zakázala i další jízdu. 

Podle policistů jsou přetížená auta nebezpečná pro běžný provoz. Kromě toho, že poškozují silnice jsou i špatně ovladatelná. Například brzdná dráha se několikanásobně prodlužuje.  

Kontrolní vážení je týmová spolupráce. Hlídka v autě si vytipuje řidiče a toho dovede na stanoviště s kontrolní váhou. „Toto vážení může zahrnovat jak kontrolu hmotnosti vozidla nebo jízdní soupravy, poměr hmotností vozidel v jízdní soupravě, rozložení hmotnosti na nápravy, skupiny náprav, tak i kontrolu rozměrů vozidla nebo jízdní soupravy včetně nákladu,“ upozorňuje policejní mluvčí.  

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, vážení, kamion, doprava, pokuta, hlídka, kontrolní, tisíce, okres Trutnov, Lucie Konečná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič kamionu odmítl kontrolní vážení. Na místě dostal pokutu za sto tisíc korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.