Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Trutnově odpadly nervy, otevřel se nový kruhový objezd na Pražské

Nová okružní křižovatka v Trutnově na silnici I/16 už je v provozu, a to včetně Úpické větve. Ulice Žižkova ale zůstává zatím zavřená, stavaři by tam měli práce do konce listopadu stihnout.

Jednu z hlavních tepen Trutnova se podařilo zprovoznit 1,5 měsíce před původně plánovaným dokončením prací. Řidičům, ale i celému městu se tak zásadně ulevilo od zvýšeného provozu na objízdných trasách.

Celá stavba v intravilánu obce byla jako vždy zatížena velkým množstvím přeložek inženýrských sítí. Z důvodu neúnosného podloží musela proběhnout sanace aktivní zóny. Okružní křižovatka byla z důvodu prací za provozu prováděna na tři etapy a zároveň s ní došlo z důvodu zvýšení bezpečnosti k úpravě přechodů u mateřské školky. "Nad rámec stavby bylo správcům sítí umožněno opravit teplovod v ulici Žižkova a bezvýkopově opravit kanalizaci, včetně opravy kanalizačních šachet, které byly za hranicí životnosti," uvedla v tiskové zprávě Petra Drkulová z komunikačního týmu Ředitelství silnic a dálnic. Úplné dokončení stavebních prací předpokládají silničáři, v případě příznivých klimatických podmínek, koncem listopadu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ŘSD

Štítky Trutnov, Pražská, doprava, kruhový objezd, Žižkov, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Trutnově odpadly nervy, otevřel se nový kruhový objezd na Pražské  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.