Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Policie navrhla zastavit trestní stíhání muže, který byl obviněn z dvojnásobné vraždy v České Skalici

Státní zástupce obdržel od vyšetřovatelů návrh na zastavení trestného stíhání proti pětatřicetiletému muži, který v červnu zaútočil na své rodiče. Nožem jim způsobil vážná zranění, kterým podlehli. Podle lékařského posudku nebyl příčetný. Vězení se proto vyhne.

„Ze znaleckého posudku z oboru zdravotnictví odvětví psychiatrie a psychologie vyplynulo, že muž nebyl v době činu příčetný a je zcela neschopen účasti v trestním řízení,“ uvedla mluvčí Iva Kormošová na webu policie. Vězení se tak s největší pravděpodobností vyhne. Znalec doporučil jeho umístění do zabezpečovací detence. O tom, zda se tak skutečně stane, rozhodne Krajský soud v Hradci Králové.  

Muž byl obviněný z dvojnásobné vraždy, ke které došlo 16. června v jedné z obcí ú České Skalice na Náchodsku. Policejní hlídka zadržela útočníka na místě činu. Na své rodiče zaútočil nožem a způsobil několik řezných a bodnořezných ran. Těm na místě podlehli.  

Za dvojnásobnou vraždu by muži v případě odsouzení hrozilo 15 až 20 let vězení nebo výjimečný trest. Mezi ty patří i doživotní pobyt za mřížemi. 

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky obvinění, zastavení, stíhání, státní, zástupce, vražda, policie, Česká Skalice, Náchodsko, posudek, lékař, psychický, věznice, Krajský soud v Hradci Králové, okres Náchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie navrhla zastavit trestní stíhání muže, který byl obviněn z dvojnásobné vraždy v České Skalici  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.