Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dvůr Králové začíná info občanů posílat přes mobilní aplikaci. Dozví se o odstávkách vody nebo haváriích

Dvůr Králové nad Labem se rozhodlo spojit se aplikací Hlášenírozhlasu.cz. Jde o platformu, skrze kterou se obyvatelé města dozví o nejdůležitějším dění ve městě. Dvorská radnice ji začala používat se začátkem měsíce. Lidé se v ní dozví například o haváriích, odstávkách vody nebo kulturních akcích.

„Zasílat budeme aktuality z města i městského úřadu, upozornění na odstávky vody či výpadky elektrické energie či plynu, na uzavírky silnic, informace o povodňovém nebezpečí apod. Služba je zdarma, stačí se zaregistrovat do webové platformy nebo si stáhnout mobilní aplikaci,“ uvádí v tiskové zprávě podrobnosti starosta města Jan Jarolím (ANO). V případě krizové situace obdrží občané SMS zprávu, stejně jako tomu bylo doposud. 

Obyvatelé budou tyto zprávy dostávat buď e-mailem nebo přímo přes aplikaci do svého chytrého telefonu. Naopak lidé budou moci upozorňovat na nedostatky nebo závady na městském majetku.  

Do aplikace se jde registrovat třemi způsoby. Přes internetové stránky, aplikaci nebo písemně na recepci městského úřadu. „Je dobré přihlásit se k odběru zpráv a při registraci uvést adresu svého bydliště. Budeme tak schopni cílit zasílání zpráv na konkrétní lokality nebo pro konkrétní skupiny lidí. Aplikace nám pak umožní informovat o aktuální situaci přesně tam, kde je to potřeba,“ dodává starosta. 

Nová služba je součástí projektu Přívětivý úřad, který město Dvůr Králové nad Labem realizuje. Jeho součástí byla instalace elektronických úředních desek, zavedení rozklikávacího rozpočtu a zpracování komunikační strategie včetně manuálu jednotného vizuálního stylu města. 

  

Ohodnoť článek

Foto MUDK

Štítky aplikace, telefon, Dvůr Králové, radnice, informace, občan, informování, Hlášení rozhlasu, Dvůr Králové nad Labem, Jan Jarolím, havárie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvůr Králové začíná info občanů posílat přes mobilní aplikaci. Dozví se o odstávkách vody nebo haváriích  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.