Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jičín má územní rozhodnutí na odpočinkovou zónu Cidlina a dokončuje projekt

Město Jičín získalo územní rozhodnutí na výstavbu odpočinkové zóny Cidlina v jižní části města. Ateliér německé společnosti Rehwaldt Landscape Architects nyní dokončuje projektovou dokumentaci. Zahájení stavby zóny s odhadovanými náklady v desítkách milionů korun patří mezi priority radnice v začínajícím čtyřletém volebním období.

Zóna o rozloze 7,5 hektaru má vzniknout na dosud nevyužívaném území mezi sídlištěm Nové Město a řekou Cidlinou nedaleko průmyslových závodů. Přeměna oblasti by měla být postupná a trvat několik let. Město již v zóně v minulosti za miliony korun vykoupilo pozemky a zařídilo přeložky elektrického vedení a plynovodu.

Na projektanta zóny radnice vypsala v roce 2019 architektonicko-krajinářskou soutěž, v níž uspěla společnost Rehwaldt Landscape Architects. Předtím radnice o podobě zóny vedla různými formami diskusi s obyvateli města. Z hotové projektové dokumentace by měl vyplynout i přesnější odhad nákladů na vybudování zóny. Na stavbu by Jičín chtěl získat dotaci.

Myšlenka vytvořit z území kolem Cidliny odpočinkovou zónu je stará 20 let. Lokalita je důležitá zejména pro lidi ze sídliště Nové Město, u kterého žádný park či veřejná zeleň nejsou. Město také počítá s propojením dvou ulic na protilehlých stranách zóny novou silnicí.

V zóně Cidlina by měly vzniknout například vycházková trasa a park, herní místa a hřiště pro děti i dospělé, psí hřiště, pumptracková dráha pro jízdu na kole, několik mostů a lávek, odpočinková místa, skatepark, letní kino, grilovací koutky, trať pro in-line bruslení či kopec pro sáňkování.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto stavbaweb.cz

Štítky ČR, správa, stavby, rekreace, architektura, Jičín, Cidlina, radnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jičín má územní rozhodnutí na odpočinkovou zónu Cidlina a dokončuje projekt  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.